PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions tancades no aturen els primers esquiadors

Els gruixos de fins a 50 cm i el bon temps d’ahir inciten els primers descensos

Per El Periòdic

Primers esquiadors, ahir, a Ordino-Arcalís.
Primers esquiadors, ahir, a Ordino-Arcalís. | Twitter: Ordino Arcalís

Els primers esquiadors de la temporada es van poder veure ahir a les pistes del país encara que les estacions no estiguin obertes i els remuntadors no funcionin encara. Els gruixos acumulats de fins a mig metre arreu dels sectors esquiables del país, el sol i les temperatures relativament suaus durant el dia d’ahir van incitar als esquiadors més agosarats i experts a practicar les primeres baixades sota una neu absolutament verge. 

Per a avui s’esperen temperatures similars però més núvols, encara que amb predomini del sol, així que ben probablement els esquiadors més impacients es tornaran a veure a diferents sectors del país. Per a principis de la pròxima setmana s’espera una pujada de les temperatures i precipitacions en forma de pluja que podrien afectar la neu acumulada fins ara. 

Obertura primerenca 

De fet, les estacions d’esquí esperen amb optimisme aquesta temporada i Ordino-Arcalís obrirà el 17 de novembre, dues setmanes abans que la resta de Vallnord i que el domini de Grandvalira. Fins ara, les estacions andorranes han descartat reiteradament la possibilitat d’obrir encara més prematurament, emulant algunes estacions catalanes com Masella que ha obert una pista per a aquest pont de Tots Sants. 

El bon ritme de venda de forfets constatat per les estacions reforça el clima d’optimisme de la temporada que, segons les previsions, serà de les més llargues dels últims anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT