PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova acció judicial als EUA en relació amb la compra de Vall Banc

Miquel i els germans Cierco demanen informació sobre el procés de venda

Per El Periòdic

Un cartell de BPA.
Un cartell de BPA. | Tony Lara

Els antics accionistes de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, juntament amb l’exconseller delegat de l’entitat, Joan Pau Miquel, han demanat a la justícia americana les proves que tingui l’administració del seu país relacionades amb el fons JC Flowers i el procés de compra de Vall Banc. 

Segons l’escrit enviat, la nova acció que s’ha posat en marxa es coneix com a «petició sota la llei 1782 del codi federal», que permet a una part d’un litigi en un tema estranger prendre prova localitzada dins dels Estats Units com si el litigi fos americà. 

Els antics accionistes majoritaris del banc van presentar a finals de setembre una querella als jutjats contra algunes autoritats bancàries andorranes i gestores per una presumpta operació fraudulenta d’uns 80 milions d’euros que hauria causat perjudici als actuals clients, una vegada nacionalitzada l’entitat bancària. 

En aquell moment, els querellants van acusar a membres de l’AREB, al consell de Vall Banc i a representants del fons de JC Flowers. Segons els querellants, haurien realitzat presumptes maniobres financeres que haurien pogut suposar uns «beneficis il·lícits» en perjudici pels actuals clients i, en un futur, de cara la liquidació del banc intervingut. 

Ara, els exaccionistes majoritaris de BPA creuen que el vincle americà de JC Flowers permet preguntar a les autoritats americanes per qualsevol element que, relacionat amb aquest fons, els serveixi «com a prova» per aportar amb posterioritat a la causa penal oberta a Andorra. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT