PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Retencions de fins a vuit quilòmetres d’entrada pel Riu Runer

Mobilitat preveu l’entrada de 50.000 vehicles al país durant el pont de Tots Sants

El carrer de la Unió va patir trànsit dens i retencions ahir a la tarda.
El carrer de la Unió va patir trànsit dens i retencions ahir a la tarda. | Maricel Blanch

Són imatges que es repeteixen en cada pont i període de vacances: quilòmetres de cues infinites per entrar i per sortir del país, i, al volant, molta paciència. L’estampa s’ha tornat a repetir durant el pont de Tots Sants: dijous van entrar 17.000 vehicles i ahir ho van fer 19.000 més, segons va informar el director del servei de Mobilitat, Jaume Bonell. En aquest sentit, ahir al matí es van registrar fins a vuit quilòmetres de retencions a la carretera N-145, dos a l’N-260 en direcció a Andorra i fins a quatre quilòmetres a l’entrada de Sant Julià de Lòria. La circulació es va normalitzar cap al migdia. Però a la tarda es va repetir el problema en sentit invers: es van produir uns altres cinc quilòmetres de trànsit dens i retencions de sortida del Principat cap a la frontera del riu Runer. En total, Mobilitat preveu «encertar les previsions» i que fins a 50.000 vehicles entrin al país durant el pont. Avui també serà un «dia fort» d’entrada al país, va comunicar Bonell. 

El trànsit per l’interior del país, en especial a les parròquies d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany també va ser complicat durant la jornada d’ahir. Una vegada més, el carrer de la Unió va ser un dels punts conflictius. Tot i això, des de Mobilitat van manifestar que el fet que aquesta setmana no hi hagi classe a les escoles, i que molts andorrans i residents també hagin marxat de pont, està evitant que hi hagi col·lapses de circulació majors. 

‘Operació tornada’ 

L’operació tornada, de sortida del país, s’espera «més tranquil·la i escalonada» que la viscuda d’entrada de dijous i ahir divendres, va informar Bonell. La previsió és que diumenge no es repeteixin les cues de la festivitat del Pilar, quan els accessos al país es van col·lapsar i es van registrar fins a 12 quilòmetres de cua a la frontera hispanoandorrana.

El director de Mobilitat va anunciar que el moment més problemàtic de la jornada es produirà entre les 12 i les 14 hores, quan marxin els turistes de més lluny. Posteriorment, preveu un «degoteig esglaonat», que s’accentuarà entre les 14 i les 16 hores a la frontera francoandorrana i de 16 i 18 hores a la frontera del riu Runer, quan marxin els turistes de proximitat.

Obertura total de la frontera 

Preguntat per la possibilitat que la policia espanyola obri el segon pas de sortida de la frontera sud, Bonell no descarta l’opció. «Quan ho hem demanat, sempre l’han obert», va assegurar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT