PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Futur incert de la Fadea després de la dimissió del director tècnic

El president assegura que «la situació actual és de crisi»

Per Anna Ribas

Jordi Casellas durant l’Open de Tir amb Arc que es va celebrar al maig al Pavelló Joan Alay.
Jordi Casellas durant l’Open de Tir amb Arc que es va celebrar al maig al Pavelló Joan Alay. | FADEA

El director tècnic de la Federació Andorrana d’Esports Adaptats (Fadea) va dimitir després de 14 anys en el càrrec. Carlos de Jesús va explicar ahir que el motiu és la «falta de respecte del Govern» cap a la seva persona i vers la federació. Concretament, les desavinences són amb la secretària d’estat d’Esports i el detonant va ser l’anunci que l’esquiador Roger Puig anirà als propers Campionats del Món. 

El director tècnic va alertar al Govern que aquest corredor no té el nivell suficient, ni es comunica amb la federació sobre la seva evolució com a esportista. «Ni el meu criteri compta, ni la federació té potestat», va sentenciar De Jesús. Arran de la dimissió, la Fadea no funciona des de la setmana passada. Jordi Casellas, director de l’ens, va explicar que «la situació actual és de crisi. Ell ho coordinava tot, només el teníem a ell com a treballador, per dir-ho d’alguna manera». «De moment ara tot quedarà parat fins que veiem com ho gestionem», va afegir.

Xavi Fernández, esportista de la Fadea, va constatar que «estem parlant de gent impedida, gent que no té les mateixes facilitats de moviment que pot tenir qualsevol persona. Tenia una agenda on portava una quarantena d’esportistes i tot això quedarà penjat. Tot ho feia ell: muntava les competicions i ens acompanyava, estic veient que fer-ho igual serà impossible». «Qui pot venir i fer el mateix amb la mateixa agenda sense que es noti?» es preguntava. «I més amb els coneixements que té perquè no tothom sap com agafar una persona amb una hemiplegia o una paraplegia. Són uns coneixements que ha adquirit perquè s’ha anat formant durant aquests anys. Quan ho fa sembla fàcil però que ho faci una persona nova ho trobo complicat».

Malgrat les dificultats amb les quals es troben ara a la federació, tant Casellas com Fernández van donar el seu suport a De Jesús en la decisió que ha pres. «Estic d’acord amb els motius que ha exposat», va assenyalar el president de la Faeda. D’altra banda, l’esportista va subratllar que «ha pres aquesta decisió com a professional perquè no se’l té en compte. Dins de la federació hi ha un tarannà, que s’intenti imposar decisions des d’un altre lloc no és el correcte, i és el que ha estat passant fins ara. Ha arribat a un punt en què no es veu amb l’esperit de seguir i jo l’entenc».

Amb tot, la Faeda està a l’espera que algú es presenti com a candidat per substituir De Jesús. Una situació que també afecta els esportistes quant als plans de preparació física establerts i en l’aspecte social i de suport que ofereix la federació als seus integrants. Molts dels quals, va recordar De Jesús, van patir un accident i els costa «reenganxar-se a la vida». De cara a la setmana que ve, hi ha una reunió de la federació amb el ministeri d’Esports per intentar gestionar la situació, però Casellas va apuntar que veu «un futur incert».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT