PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Saetde ajorna el telecadira del Pla de les Pedres fins l’any que ve

La neu impedeix que comencin les obres tal com estava previst

Per El Periòdic

Vista de la zona on Saetde té previst fer el telecadira del Pla de les Pedres, a la part superior dreta.
Vista de la zona on Saetde té previst fer el telecadira del Pla de les Pedres, a la part superior dreta. | ANA / M. T.

El telecadira del Pla de les Pedres que ha d’anar situat a tocar de Bordes d’Envalira i la zona de freestyle del Peretol, a l’estació Pas de la Casa - Grau Roig no es construirà fins a l’any que ve a causa de la neu que ha caigut a la zona els darrers dies i perquè el ministre de Medi Ambient encara no ha donat el vistiplau als permisos.

«La previsió de Saetde és tenir les obres enllestides i, si no es fan aquest any, serà l’any que ve», va afirmar ahir el cònsol major de la parròquia d’Encamp, Jordi Torres, que va justificar la paralització de les obres per les nevades dels darrers dies. A més, l’empresa encara no compta amb els informes del ministeri de Medi Ambient que puguin avalar l’inici de les obres. Segons fonts del Govern, les persones tècniques del ministeri han demanat informació complementària a Saetde i «estan treballant sobre el tema». La neu, però, és principal handicap que pateix l’estació d’esquí: encara que els informes estiguin llestos abans que s’acabi l’any, els operaris no podran iniciar les obres, ja que la neu impedeix que els treballs es puguin dur a terme de manera idònia.

Paralització de treballs a Canillo

L’empresa encara no té els permisos de Medi Ambient, que ha demanat informació complementària

A la falta dels informes de Medi Ambient, se li suma la paralització de les obres per part del comú de Canillo, tal com va informar EL PERIÒDIC. Saetde va construir un camí en uns terrenys de Canillo, ampliant el ja existent, motiu pel qual el comú de la parròquia va enviar una comunicació a l’empresa on se’ls informava que s’havia tallat el camí i instava a aturar les obres. A més, també es va obrir un expedient sancionador a l’empresa, a qui consideren que se li pot imputar una infracció urbanística.

Acord sense data d’inici

La construcció del telecadira està lligada a l’acord d’inversió, signat entre l’empresa i el comú encampadà, i que es va aprovar en la sessió de comú del passat sis de setembre. El text, però, va causar disconformitat en els grups de l’oposició perquè no marca la data d’inici de les obres de la concessió. Segons s’estipula, el comú cedeix les terres, que formen part dels antics terrenys de Concòrdia, a Saetde durant un període de cinc anys per construir el telecadira del Pla de les Pedres i un teleesquí. Tanmateix, es va concedir la cessió del vestíbul del Funicamp sense cap cost, a canvi de les obres de millora de la infraestructura, dutes a terme per l’empresa adjudicatària.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT