PUBLICITAT

Barcelona

Rebuig a les peticions de presó per als polítics catalans

L’Associació de Municipis acusa l’estat espanyol «d’atacar la democràcia»

Per El Periòdic

Un grup de persones demanen la llibertat dels presos polítics, a la Seu.
Un grup de persones demanen la llibertat dels presos polítics, a la Seu. | Ràdio Seu

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) rebutja «categòricament» la petició de penes de presó que just ahir van presentar la Fiscalia i l’Advocacia de l’estat espanyol davant del Tribunal Suprem «contra els presos polítics catalans i membres del Govern català, líders d’entitats cíviques i la presidenta del Parlament de Catalunya relacionats amb l’organització de l’1-O». L’ens, que representa la gran majoria d’ajuntaments del país, també va condemnar a través d’un comunicat «l’acusació contra el Major dels Mossos d’Esquadra i la cúpula d’Interior».

Segons el president de l’ACM, David Saldoni, «avui [ahir] l’Estat ha perdut l’oportunitat de tornar al terreny polític després que no hauria d’haver anat mai al terreny judicial». Saldoni va lamentar «que no s’acompanyi amb fets» el que va qualificar de «retòrica de les paraules del Govern del PSOE», i va concloure que l’estat espanyol «vol donar un escarment als acusats perquè, encara que el codi penal no ho tipifiqui, ningú més vulgui seguir amb els anhels de llibertat de Catalunya, ni que sigui per vies estrictament pacífiques i democràtiques». El representant dels alcaldes va sentenciar que el Govern espanyol posa per davant de tot i de tothom «el bé superior de la unitat de l’Estat».

Democràcia falsa

Des de l’ACM també consideren que «s’està construint un relat fals del que va passar, ja que només va haver-hi violència als municipis on la van practicar els cossos policials espanyols». El principal ens municipalista català va alertar que «estem vivint en una democràcia tan falsa que quan es volen posar urnes i demanar als ciutadans què volen, els poders de l’Estat s’ajunten per respondre amb violència i dialogar amb penes de presó».

«El món local sempre estarà al costat de la defensa dels drets civils i democràtics i de donar veu als ciutadans i als processos que ho facin possible», van subratllar des de l’ens.

PUBLICITAT
PUBLICITAT