PUBLICITAT

Cardelús cau a Sepang i no pot acabar el Gran Premi

El pilot andorrà pateix a Malàisia una caiguda a la cinquena volta

Per El Periòdic

El pilot andorrà Xavi Cardelús a Sepang, ahir.
El pilot andorrà Xavi Cardelús a Sepang, ahir. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús no va poder acabar la cursa del Gran Premi de Malàisia que es va disputar ahir a la matinada a causa d’una caiguda protagonitzada a la cinquena volta. El pilot de l’equip Marinelli Snipers va fer una bona sortida, però en arribar al segon revolt va haver d’obrir la seva traçada i cedir un terreny que va començar a recuperar al llarg de les primeres voltes de la cursa superant alguns dels seus rivals.

A la cinquena volta i al revolt d’entrada a la llarga recta de Sepang, l’andorrà va perdre la roda davantera de la seva moto en el moment de frenar i no va poder evitar la caiguda que ja no li va permetre continuar disputant el penúltim Gran Premi de la temporada. Afortunadament, l’incident no va causar cap lesió.

En aquest sentit, tal com va explicar el pilot, «no he pogut acabar la cursa d’avui i em sap greu perquè en el moment que he caigut, estava fent un bon ritme per recuperar posicions». A més, va assegurar que «la sortida ha estat bona i he arribat a final de recta per davant d’alguns pilots que sortien en posicions més avançades que jo, però he fet el segon revolt per fora i això m’ha penalitzat perquè era la part més bruta de l’asfalt i no he volgut forçar per no caure». «A partir d’aquí he procurat recuperar el terreny cedit a la primera volta i una volta més tard ja havia superat a Fuligni i Sucipto i me n’anava a buscar a Ekky», afegia.

Pel que fa a la caiguda va destacar que «a la cinquena volta, en frenar a l’entrada de la recta la moto se m’han anat de davant i no he pogut fer res per evitar una caiguda que m’ha sabut especialment greu perquè la progressió d’ahir (dissabte) va ser molt positiva, havíem aconseguit una bona posada a punt de la meva moto i fins al moment de caure estava amb molt bones sensacions i en trajectòria ascendent».
En aquest sentit, Cardelús ja ha acabat el seu viatge pel Japó, Austràlia i Malàisia i el 18 de novembre disputarà el darrer Gran Premi de la temporada després d’aquest triplet de carreres asiàtiques. La darrera prova serà ara a la Comunitat Valenciana on buscarà refer-se de les dues darreres caigudes i firmar un bon paper a prop de casa seva en un circuit que coneix. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT