PUBLICITAT

Llobera s’adjudica la general femenina

L’andorrana supera a Romero i s’emporta un ral·li molt complicat

Per El Periòdic

Margot Llobera a la darrera etapa, dissabte.
Margot Llobera a la darrera etapa, dissabte. | 1000 Dunas

La pilot andorrana Margot Llobera es va imposar aquest dissabte al ral·li raid 1000 Dunas en categoria femenina. Ho va fer després de superar la darrera etapa de 80 quilòmetres que es disputava entre Almeria i Castell de Ferro per la costa andalusa i de superar també l’etapa d’enllaç de 160 quilòmetres fins a Granada on acabava la prova.

Llobera va guanyar per davant de Rosa Romero en la categoria femenina «És un resultat fantàstic, fruit de l’esforç, no només d’aquests dies de la prova, sinó de l’entrenament físic estricte que porta des de fa més de tres anys, amb l’objectiu de competir al Dakar 2020», afirmava Llobera.
Per altra banda, també va explicar que va ser «el ral·li més dur que he fet mai, tant físicament com psicològicament». Així mateix va explicar que «les etapes eren molt exigents, tant pel que fa al terreny com a la navegació». «A més, cada dia s’anava complicant més», afegia.

A més, va destacar que «ha sigut un aprenentatge constant en molts aspectes, ja sigui navegació, organització del material, mecànica, solucionar situacions límit o prendre decisions ràpides per tirar endavant abans que es pongués el sol».

En l’etapa anterior, Llobera s’havia afrontat a un recorregut per Marroc de 350 quilòmetres que s’havia disputat per equips a casa de les zones complicades que s’havien d’afrontar. Per tant, un fet que demostra que aquesta cursa és una de les més dures del món. «Hem creuat l’Atles cap al nord i hem trobat bastant fred i paisatges bonics, camins de sorra i pedra molt trencats i difícils, molt afectats per les pluges dels darrers dies, que han esborrat totes les traces», comentava l’andorrana després d’acabar l’etapa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT