PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS vol més detalls sobre els directius del SAAS

La formació lamenta que no es prioritzi la contractació d’andorrans

Per El Periòdic

Vista general de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Vista general de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El PS vol tenir més informació sobre els concursos de selecció de personal impulsats en els darrers mesos pel SAAS. Per això, ha presentat una sèrie de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit, on demana dades d’aquests processos per a la contractació de nous càrrecs que, remarquen, tindran una gran importància en la direcció de la parapública. Des de la formació es lamenta que, en alguns casos, s’hagi optat per persones que no són andorranes i que no residien al país en lloc de prioritzar candidats que residien a Andorra. 

En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, la parlamentària escaldenca Rosa Gili recorda que «en els darrers mesos, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària ha realitzat diferents concursos per cobrir places de personal vacants o de nova creació». Entre ells, figuren «diverses que corresponen a càrrecs que han de tenir una gran importància en l’esquema directiu de l’entitat, com ara el cap de comptabilitat, el cap d’àrea de Personal, el cap d’àrea de Finances i el psicooncòleg entre altres».

També apunta que «en diversos d’aquests concursos, i malgrat que l’edicte de convocatòria fixi com a requisit el fet de tenir nacionalitat preferentment andorrana, les persones finalment seleccionades han estat, en algun cas, professionals que no residien al país» i que, a banda, «ens arriben informacions sobre irregularitats en els procediments de selecció». Sobre aquestes, Gili indica que és un fet que «podria comportar que algun dels concursos, com ha succeït recentment en altres àmbits, acabin sent fruit de reclamacions judicials per part d’alguns candidats descartats».

PUBLICITAT
PUBLICITAT