PUBLICITAT

Lleida

L’ocupació turística per Tots Sants se situa en un 70%

La Masella rep un total de 16.000 esquiadors i Tuixent-La Vansa, 1.400

Per El Periòdic

Una màquina trepitjaneu treballa a l’estació de Tuixent-La Vansa.
Una màquina trepitjaneu treballa a l’estació de Tuixent-La Vansa. | Estació Tuixent-La Vansa

La Federació d’Hostaleria de Lleida va xifrar en un 70% l’ocupació turística al Pirineu pel pont de Tots Sants, concentrada sobretot en la nit de divendres a dissabte. La dada és lleugerament superior a les estimacions que havia fet el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida abans de l’inici del pont, que havia calculat que hi hauria una ocupació del 50% a la baixa per les condicions meteorològiques previstes per als quatre dies. El president de la Federació d’Hosteleria, Josep Castellarnau, va opinar que «no ha estat un ple extraordinari però sí que hi ha hagut gent al Pirineu tots els dies». 

La nevada de la setmana passada va permetre l’obertura més primerenca de la història de dues estacions d’esquí del Pirineu: la Masella, a la Cerdanya, i Tuixent-La Vansa, d’esquí de fons, a l’Alt Urgell. Coincidint amb el pont de l’1 de novembre, molts esquiadors van decidir aprofitar-ne l’obertura i el balanç ha estat prou satisfactori amb 16.000 usuaris per a la primera i 1.400 més per a la segona.

La Masella va fer una valoració molt positiva «per la molt bona afluència d’esquiadors i per l’excepcionalitat d’un inici de la temporada molt primerenc», van explicar a l’ACN. Des de l’estació, també van atribuir l’èxit de visitants al nombre de quilòmetres esquiables i a la coincidència de l’obertura amb el pont de Tots Sants, quan la Cerdanya registra unes afluències «molt altes de famílies que venen a celebrar la castanyada a la comarca». 

Pel que fa a l’estació de Tuixent-La Vansa, el seu gerent, Josep Badia, va valorar molt positivament l’afluència d’usuaris, tant d’esquiadors com d’excursionistes que van passar a fer raquetes durant els dies del pont. «No ens imaginàvem un inici de temporada com el que hem viscut», va assegurar. Badia va argumentar que es va produir «la tempesta perfecta», ja que «havia nevat molt, la gent tenia ganes de neu i va fer molt bon temps».

PUBLICITAT
PUBLICITAT