PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oposició reclama accions per acabar amb les filtracions d’aigua a Caldea

Marín assegura que el problema no és greu ni cal actuar a curt termini

Per Meritxell Prat

Vista de l’edifici de Caldea, que ahir va centrar el debat sobre les filtracions d’aigua.
Vista de l’edifici de Caldea, que ahir va centrar el debat sobre les filtracions d’aigua. | MARICEL BLANCH

Els consellers de l’oposició comunal d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell i Marc Magallón, van reclamar ahir a la majoria que tiri endavant accions per posar fi a les filtracions d’aigua que es produeixen als locals i al pàrquing de Caldea, ja que les juntes dels vidres de l’edifici s’han fet malbé amb la dilatació pels canvis de temperatura. «Tots sabem que plou per tot arreu i com més temps passa, més es deteriora», va denunciar la consellera del PS, que va instar a incloure una partida al pressupost del 2019 «per forçar la Semtee» a arreglar els problemes. Una petició que va rebre el suport del conseller liberal, però que va enfurismar la cònsol major, Trini Marín, que va negar que el problema fos tan important.


Les crítiques de Vendrell van arribar en el marc d’una sessió de consell de comú en la que es van aprovar els preus públics per al nou rocòdrom que estrenarà la parròquia el dia 13 i que substituirà, justament, les instal·lacions que hi havia a sota de Caldea i que feia temps que patia problemes de filtracions. La socialdemòcrata va admetre que «no és una obra fàcil», però considera que «no es pot deixar passar més temps. Fins ara només s’han posat pedaços» i. per tant, ha arribat el moment «d’agafar el toro per les banyes». La seva proposta, ja en declaracions a la premsa posteriors al ple, va ser encarregar un estudi «per veure què està passant, quines tècniques tenim a l’abast per resoldre els problemes i saber de quin pressupost estem parlant».

Actuació posposada 

Magallón també és del mateix parer. «En som coneixedors des de fa molt temps», va afirmar, remarcant que «corporació rere corporació van posposant el moment», i és que va admetre que l’actuació costaria «milions d’euros». La cònsol va xifrar-ho en un mínim de «3 o 4 milions». 


 Marín va retreure les paraules de Vendrell. «Sembla que cau aigua per tot arreu i no és així», va sentenciar. Així va defensar que «cada any es fa alguna cosa de manteniment» i que per ara «no cal fer cap actuació». «Caldea està bé», va assegurar. Unes paraules que va confirmar a EL PERIÒDIC, el director general de Caldea-Inúu, Miguel Pedregal, que va assegurar que «es fan reparacions constants» als vidres i juntes. «No és un problema per al dia a dia ni és urgent. El què cal és anar fent manteniment», va exposar.


De la mateixa manera, la cònsol va recordar que si en algun moment s’ha d’actuar, qui haurà de fer la inversió és la Semtee i, per tant, la corporació no té intenció d’incloure cap partida al pressupost tal com volia Vendrell.


Marín també va negar que el trasllat del rocòdrom es faci especificament per les filtracions, sinó que ho va atribuir a l’oportunitat per guanyar espai. En el cas dels lloguers dels locals, va recordar que  els preus es van rebaixar amb la crisi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT