PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc fitxa per un mes a LaDontae Henton

És un aler nord-americà de 26 anys que jugava a la D-League

Per El Periòdic

Henton, en un partit del Providence.
Henton, en un partit del Providence. | El Periòdic

El MoraBanc Andorra s’ha vist obligat a fitxar per un mes al jugador LaDontae Henton després que David Walker segueixi de baixa. Per tant, l’equip ha fet públic avui el seu fitxatge i demà ja entrenarà a les ordres d’Ibon Navarro. És un aler esquerrà de 26 anys i de 1,98 metres que arriba des de la D-League americana on militava als Agua Caliente Clippers, equip afiliat a Los Ángeles Clippers.

A més, és un jugador que coneix la Lliga Endesa, ja que va tenir la seva primera experiència en aquesta competició quan va jugar 29 partits al Baloncesto Sevilla la temporada 2015-2016, amb 13 minuts en pista i 5,5 punts de mitjana. A més, va aconseguir una valoració de 4,5 de mitjana i va capturar una mitjana de 2,1 rebots per duel. Per altra banda, en els Agua Caliente Clippers estava fent uns números excel·lents de 15 punts i 4,8 rebots per partit. Després de l’experiència espanyola va jugar a la lliga filipina, amb els Alaska Aces.

Henton va militar al Baloncesto Sevilla la temporada 2015-2016 quan va anotar 5,5 punts de mitjana

En aquest aspecte, el director esportiu del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, ha destacat que «és un jugador més per la rotació exterior en un moment en què la baixa de Walker ens està penalitzant» i ha considerat que «Henton és un jugador atlètic amb bon llançament de tres punts que ens pot ajudar força».
Des del 24 de setembre, el MoraBanc no pot comptar amb Walker, jugador que en principi havia d’estar un mes de baixar per un esquinç del lligament lateral extern del turmell esquerre que es va fer entrenant. En aquest context, Solana ha explicat a EL PERIÒDIC que «el que volem és que Walker es recuperi perquè pugui jugar la resta de la temporada» i ha afegit que «no volem que jugui un partit o dos i recaigui». En aquest sentit, l’evolució dependrà de «les seves sensacions i el seu dolor», tot i que «està clar que ell esperava tornar i aquests imprevistos no ho han permès».

Un canvi i una bona dinàmica

El fitxatge arriba justament després de la victòria de diumenge contra el Reial Madrid per 105 a 107 en una exhibició de bon bàsquet. Així , Solana ha manifestat que la victòria «confirma una bona dinàmica que portàvem que encara no es reflectia en els resultats de les darreres setmanes» i ha subratllat que «ara l’equip en surt reforçat».

Per altra banda, ha manifestat que «si l’equip guanyés als que s’han de guanyar però també als grans, seríem els millors, però no és el nostre cas». En aquesta línia, ha volgut aclarir que «l’equip ha patit un gran canvi que és l’entrenador, a més de canvis de jugadors així com la lesió de Walker». Per tant, el MoraBanc està donant la solució a tots als aspectes i ara ha sumat un jugador que donarà un plus pel que fa a la rotació. «Ens està costant ser competitius perquè el ritme de la competició és exigent, però partits com el de diumenge ajuden a reafirmar-te, a seguir creixent», opinava. 

La clau és la confiança

Solana va explicar també que després del partit contra l’Herbalife Gran Canària, «l’equip va ser conscient» de la mala imatge que havien donat i ha celebrat que «va saber reaccionar». Per tant, «això era l’important, perquè l’equip pot anar millor o pitjor però no s’ha de deixar anar en els darrers minuts». D’aquesta manera, el club i Ibon Navarro s'han emorat a fons per transmetre «un missatge de confiança» i han recordat als jugadors «que havien de donar el millor d’ells mateixos perquè l’equip pogués pujar el nivell». «Els jugadors han fet el que se’ls demanava, han complert els mínims i han fet el que volíem», puntualitzava.

Per un altre costat, ha indicat que «ve un calendari complicat i exigent», però ha reiterat «la confiança», «que tenim energia» i que «esperem que amb el nostre públic puguem treure els partits que venen». Per aquest motiu, «caldrà millorar la solidesa defensiva que demanem des del club per ser competitius». «Però l’encert ja s’ha anat recuperant», concloïa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT