PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La història d’Andorra, en cinc ponències d’una hora

L’IEA presenta les darreres investigacions sobre el Principat

Per El Periòdic

Una còpia del 'Manual Digest'
Una còpia del 'Manual Digest' | El Periòdic

El Centre d’Estudis Històrics i Polítics (CEHiP) de l’Institut d’Estudis Andorrans presenta un cicle de cinc conferències —titulat Cinc hores amb la història d’Andorra— que tindran lloc a cinc parròquies diferents a partir d’avui i fins al 4 de desembre. Algunes de les conferències aborden les darreres recerques que han estat auspiciades pel CEHiP, i presenten també els resultats de les investigacions d’historiadors que han treballat recentment sobre aspectes rellevants de la història del Principat. Des del CEHiP s’han volgut descentralitzar les conferències, per acostar-les al màxim nombre possible de parròquies.

 

El programa

Les jornades arrenquen aquest vespre, a les 19.00 hores, al Centre de Formació d’Adults d’Aixovall. La conferència d’avui anirà a càrrec de Carles Gascón i es titula Entre francs i visigots: els origens del bisbat d’Urgell. Gascón desvelarà els inicis del bisbat, així com el context sociopolític en què es va crear, i la figura cabdal del bisbe Sant Just.

La següent ponència serà el dia 14, a la Biblioteca Comunal Antoni Morell de la Massana, de la mà d’Emma Arcelin i tractarà sobre els primers parlaments pirinencs. Els dies 20 i 28 de novembre i el 4 de desembre se celebraran la resta de xerrades sobre la història i llegenda de Carlemany, els protocols notarials de l’Arxiu Capitular d’Urgell i sobre el patrici Anton Fiter i Rosell i la gènesi del Manual Digest, respectivament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT