PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els ingressos per l’IGI pugen un 6%, segons les previsions

El motiu és per «la previsió del creixement de l’economia, l’increment de visitants al país i el repunt del consum intern».

Turistes passegen pels carrers més cèntrics d'Escaldes.
Turistes passegen pels carrers més cèntrics d'Escaldes. | TONY LARA

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va explicar que els pressupostos del 2019 compten amb un augment d’ingressos de l’IGI del 6,4%. El motiu argumentat pel ministre per al creixement va ser «la previsió del creixement de l’economia, l’increment de visitants al país [...] i el repunt del consum intern». Els diners recaptats mitjançant l’IGI representen el gruix dels ingressos de l’Estat i el 2019 es preveu que freguin els 137 milions d’euros, vuit milions més que aquest any. 

Tabac 

La taxa al consum representa la segona xifra més gran dels ingressos de l’Estat, amb 112 milions d’euros, un augment de 2,5 milions d’euros respecte de la d’aquest any, el que representa un augment del 2,3%. Aquesta previsió ha estat feta des de «la prudència associada a l’evolució del consum i a la taxa del tabac». A més, pugen els ingressos per les transmissions del patrimoni immobiliari en un 24% i arriben als tres milions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT