PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Viladot, a un pas de ser campió dels Estats Units amb els Tigers

L’andorrà lidera la gesta de l’equip del Marshalltown i jugarà la fase final del campionat a Daytona

Per Miquel López-Egea

Els Tigers celebren el Great Leakes District Championship.
Els Tigers celebren el Great Leakes District Championship. | mccathletic

L’internacional sub-21, Aleix Viladot es va convertir dissabte passat en el protagonista del seu equip als Estats Units, els Tigers, conjunt del Marshalltown Community College. Quan faltaven 11 segons per esgotar el temps reglamentari va aconseguir anotar el gol de l’empat de cap i per l’escaire, després d’una acció a pilota aturada contra el Morton College de Chicago. D’aquesta manera, l’equip es mantenia viu amb un empat a 1 i aconseguia afrontar les dues pròrrogues sense gols i una tanda de penals que van vèncer per 5 a 3 i que els va certificar com a guanyadors del Great Leakes District Championship, competició que jugaven després de proclamar-se campions de la Regió XI.

Ara, l’equip disputarà a Florida del 12 al 17 de novembre el NJCAA National Championship, el campionat que es disputa amb els vencedors de tots estats del país. El Tigers és el segon equip del rànquing dels Estats Units amb un balanç de 19 victòries i només una derrota, fet que el posiciona com un candidat a emportar-se el títol nacional. Aquest fet, a més, suposa una fita històrica per l’equip, ja que no aconseguien classificar-se per un torneig nacional des de l’any 2012.

En aquest sentit, Viladot va explicar a EL PERIÒDIC que va ser un gol «molt important», «em sento molt content perquè ens permet anar a Florida, que és on estan els millors equips i competir contra ells». A més, va destacar que «hi haurà molta gent mirant», i això «és molt important». «Al nacional venen entrenadors de primera divisió d’universitats», recordava el defensa andorrà.

Màxim nivell

En aquest aspecte, espera «competir» i «guanyar el campionat nacional, un fet que és molt complicat». «Tots els equips són molt bons, hem d’anar partit a partit i mirar, perquè no ens hem afrontat a equips d’altres estats», revelava i afegia que «guanyar el títol seria un somni, guanyar el regional i el districte ja ho ha estat». «No passa sempre marcar aquest gol, ara toca seguir treballant i anar a Florida amb moltes ganes», concloïa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT