PUBLICITAT

Andorra la Vella

Què vol dir jugar com una nena?

L’Infantil Femení del MoraBanc està guanyant amb avantatges de 50 punts

Per Anna Ribas

L’equip Infantil Femení abans d’entrenar al pavelló Joan Alay, ahir.
L’equip Infantil Femení abans d’entrenar al pavelló Joan Alay, ahir. | MARICEL BLANCH

Falta poc per sortir a la pista i les dotze jugadores de l’Infantil Femení del MoraBanc ja porten posada l’equipació, a algunes els sobra tela de les samarretes. «Tenim una barreja d’edats perquè no hi ha prou nenes per fer un equip mini, tenen entre 10 i 13 anys», explica Òscar Serra, un dels entrenadors de l’equip. «Totes les pistes on anem al·lucinen amb elles perquè són súper petites però són unes jugadores brutals», afegeix. I és que l’Infantil Femení de bàsquet apunta maneres. De les cinc jornades que han jugat aquesta temporada, només n’han perdut una i la resta les han guanyades amb avantatges que arriben als 50 punts. Mai por. Les jugadores porten el lema ben gravat. De fet, Anna Berenguer, de 10 anys, ho té clar: «Hem de lluitar per aconseguir les coses»

Avui en dia, van al capdavant de la classificació i són l’equip que menys punts ha encaixat. «Les experiències de temporades anteriors no eren bones, rebien unes derrotes brutals», assenyala Serra. La clau de l’èxit, segons l’entrenador, és el treball que hi ha darrere. «Es juga com s’entrena», assegura. L’any passat les jugadores entrenaven dues hores a la setmana mentre que enguany ho fan quatre i mitja. «Ha sigut un bon canvi que es reflecteix en el resultat», considera.

Però, per a ell, un bon entrenament no es limita a la part esportiva: «Volem formar les jugadores com a persones perquè el bàsquet aporta uns valors molt importants per la vida, volem que creixin com a persones i que facin pinya». En aquesta línia, la capitana Nicole Casas explica que han après «a conviure, a fer amics i a treballar en equip». «Tenen molta força de voluntat, són ambicioses i treballadores, els encanta el que fan i per això estan evolucionant d’aquesta manera», subratlla Serra. 

La base del bàsquet femení puja amb força. Qui sap si, d’aquí a un temps, Andorra tornarà a tenir un equip absolut femení. «Actualment només hi ha el masculí però crec que s’ha de potenciar l’esport femení. Aquestes nenes estan donant molt a parlar, totes tenen unes qualitats espectaculars i, si segueixen treballant com ho estan fent fins ara, en un futur podrien ser un gran equip totes juntes», conclou Serra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT