PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moreira, primer andorrà a arribar a la tercera ronda d’un Mundial

El karateka andorrà ha competit en la modalitat kata de la categoria sènior individual masculina

Per Anna Ribas

Silvio Moreira durant el Mundial de Karate de Madrid, ahir.
Silvio Moreira durant el Mundial de Karate de Madrid, ahir. | FAK

Silvio Moreira va assolir una fita històrica ahir al Campionat del Món sènior que s’està disputant al WiZink Center de Madrid. L’andorrà competia en la modalitat kata (tècnica) en la categoria individual masculina. És la primera vegada que un karateka andorrà aconsegueix arribar a la tercera ronda d’un campionat d’aquestes característiques.

Moreira es va enfrontar a Wael Shueb, de l’equip dels refugiats, en la primera ronda i el va vèncer per 3 a 2. En la segona, va guanyar Amin Alawadhi d’Emirats Àrabs Units també per 3 a 2. En la tercera fase, va perdre contra l’hongarès Botond Nagy per 5 a 0. L’andorrà no va tenir opció de repesca perquè, en la següent ronda, Nagy va ser derrotat per Madi Kateshov, karateka de Kazakhstan, per 3 a 2. 

Xavier Herver, president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), va explicar que «arribar a la tercera ronda no és una cosa que passi cada dia ni que sigui fàcil. A la primera cauen 16 països i tots són campions nacionals, a la següent en són vuit més. És un nivell molt elevat». Sandra Herver, que no ha pogut competir a causa de la lesió que es va fer al juny al canell, va estar a punt d’aconseguir la fita fa dos anys a Austràlia però va perdre per decisió arbitral a la segona ronda després d’empatar. 

Sobre Moreira va exposar que «ha treballat súper bé, ha estat molt entonat i les eliminatòries les ha anat passant com es passen en un campionat del món: patint i esforçant-se al màxim». Herver afegia que el resultat del karateka és «el fruit d’un treball que fa uns anys que portem fent des de la federació, treballant de valent amb l’equip nacional i donant suport a la canalla que està pujant».
Des de la FAK estan «molt satisfets del resultat perquè precisament ara que és olímpic el karate, totes les federacions a escala mundial estan invertint-hi molts diners i Andorra té una federació petita, humil i sense gaires recursos». «Estem molt contents perquè, tot i no ser una medalla, arribar a la tercera ronda d’un mundial sènior és la bomba», va assegurar Herver. «Per a nosaltres, és una gran notícia i un gran dia», va concloure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT