PUBLICITAT

Andorra la Vella

Més recursos per a l’AFA per supervisar els asseguradors

L’entitat reguladora no dona més marge d’adaptació al sector

Moment del jurament de González Fernández com a president de l’AFA
Moment del jurament de González Fernández com a president de l’AFA | Maricel Blanch

El Govern ha hagut de dotar a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) –l’antiga INAF– amb més recursos econòmics i quatre incorporacions arran d’haver assumit el control i la supervisió del sector de les assegurances. Així ho va anunciar ahir el ministre de Finances, Jordi Cinca, durant la renovació en el càrrec de Raül González Fernández com a president del consell d’administració de l’entitat. En aquest sentit, el màxim dirigent de l’AFA va assegurar que els asseguradors tenen «un temps considerable» per adaptar-se a la nova llei, en vigor des d’aquest any, rebutjant així qualsevol opció d’ampliar el termini d’adaptació atorgat que va demanar sector, que acaba el 2023.

Preguntat per les transposicions de l’acord monetari, González Fernández va detallar que «queden moltes lleis per incorporar». Amb tot, no es marca una data final d’implementació: «L’annex de l’acord es va renovant constantment, així com les obligacions que se’n deriven», va dir. Per la seva part, Cinca va apuntar que la prioritat de l’Executiu és aprovar abans d’acabar la legislatura la llei de solvència i liquiditat, que ja està a tràmit parlamentari, i la modificació de la llei de protecció dels clients i de les entitats financeres.

González Fernández va aprofitar l’ocasió per reivindicar l’estat de la plaça financera andorrana, que va definir de «forta i rigorosa». A la vegada, va agrair a les entitats bancàries «l’esforç molt gran» per adaptar-se a l’acord monetari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT