PUBLICITAT

Sindicatura demana «treballar» fora del període de sessions

Bonell reclama agilitzar els tràmits per aprovar més lleis abans que acabi el mandat

La subsíndica Mònica Bonell al Consell General.
La subsíndica Mònica Bonell al Consell General. | Maricel Blanch

La subsíndica Mònica Bonell va obrir ahir la porta a què les comissions del Consell General treballin al gener i febrer –dos mesos en els quals no hi ha període de sessions– fins a esgotar la legislatura. Així, la cambra podrà tirar endavant i aprovar els nombrosos projectes de llei que es troben en tràmit parlamentari. «No té molta raó de ser que, si la legislatura continua fins al febrer, només treballi la comissió de finances per aprovar el pressupost. Tots els consellers generals hem de tenir present aquesta reflexió», va demanar.
Bonell, però, va reconèixer que mai s’ha donat el cas d’arribar a aquest punt. El reglament de la cambra dona la potestat perquè els grups parlamentaris treballin fora del període de sessions els projectes de llei presentats amb caràcter d’urgència i els pressupostos. La resta de textos també es poden tractar fora dels terminis marcats, però sempre que se sol·liciti prèviament a la comissió permanent. 

Concurs buit 

D’altra banda, la junta de presidents del Consell General va decidir tornar a publicar l’edicte per seleccionar tres persones que representin a Andorra en el comitè europeu per a la prevenció de la tortura al Consell d’Europa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT