PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Llei de l’Esport, a punt en dues o tres setmanes

La setmana que ve comença la discussió de les esmenes a la Comissió

Per Miquel López-Egea

Ferran Costa en una roda de premsa del Consell General.
Ferran Costa en una roda de premsa del Consell General. | MARICEL BLANCH

La Llei de l’Esport, «estarà acabada en dues o tres setmanes», ja que aquesta «està avançant a molt bon ritme, amb un ambient de treball en el qual s’estan trobant consensos». Així ho va explicar ahir el president de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, Ferran Costa, després de la compareixença a la comissió per detallar aspectes tècnics que concerneixen l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d’Andorra. 

A la reunió hi van assistir Joaquim Torredà, director de Formació Professional i Recursos Educatius; i Francesc Poujarniscle, director de l’entitat. En aquest sentit, la compareixença era necessària perquè «hi havia dubtes que es recullen en el text legal» i es té l’objectiu de fer una llei «que no perjudiqui a ningú i tingui en compte la realitat i les necessitats del nostre país». Així mateix, ahir només es van mantenir converses per aclarir les posicions dels grups polítics però no hi va haver cap posicionament.

D’aquesta manera, serà a partir de la setmana vinent quan es començarà amb les esmenes. Una d’elles, per exemple, és referent a l’antidopatge. En aquesta línia, DA defensa el paper de l’Agència Andorrana Antidopatge mentre que el grup liberal manifesta que «cal una llei pròpia» perquè «afecta als drets fonamentals que estan recollits en la nostra constitució», i per modificar-la «cal una llei qualificada». Tot i això, «estem en desacord però entenem que DA té majoria, per això, no gastarem ni un segon a discutir un tema en el qual no ens posarem d’acord perquè es farà el que vulgui la majoria». 

El MoraBanc rebrà més d’un milió d’euros del Govern

Segons contemplen els pressupostos de l’any 2019, el Bàsquet Club Andorra rebrà una subvenció per part del Govern d’1.150.000 euros. Així mateix, les federacions i els clubs esportius rebran 3.821.000 i l’Agència Andorrana Antidopatge, 108.000. Per altra banda, es destinaran 636.000 a la millora de les infraestructures esportives.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT