PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els treballadors públics de baixa rebran demà la prestació de la CASS

El Govern assegura que el retard en el cobrament es deu a una incidència administrativa de la CASS

Per El Periòdic

Edifici de la CASS.
Edifici de la CASS. | Maricel Blanch

El Govern ha justificat el fet que els treballadors públics que es troben de baixa hagin patit un retard en el cobrament d'aquesta baixa a una incidència administrativa de la CASS i ha destacat que aquest mateix divendres ja cobraran. D’aquesta manera, el titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha respost a una pregunta formulada pel president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, que el mes d’agost la comissió de la mútua dels funcionaris va decidr un canvi en el reglament que suposa un seguit de modificacions en les dates de cobrament en cas de baixa, la qual cosa s'ha afegit a la incidència esmentada.

Així, el Govern satisfà el dia 25 del mes en curs la part corresponent al treball realitzat; la CASS paga el seu percentatge per la baixa el 3 del mes següent i la mútua satisfà el complement al mes següent, tal com ha concretat Jover. Això ha comportat un canvi respecte al funcionament anterior, quan la CASS feia la transferència directa a la mútua. Ha estat aquesta modificació de model i la incidència abans esmentada, tal com ha comentat Jover, el que ha provocat que hi hagi hagut aquest retard en el pagament, si bé és previst que els treballadors cobrin ja aquest divendres la part de la CASS.

Gallardo ha lamentat els perjudicis que això ha pogut provocar als empleats públics i el fet que no hagin estat informats de la manera correcta. En aquest sentit, ha criticat que des de Funció Pública es derivés els treballadors a la CASS, des d’on tampoc se’ls ha respost correctament. Això, ha emfasitzat, ha generat “confusió i malestar”.

Gallardo també ha demanat sobre a quantes persones hauria perjudicat aquesta situació, a la qual cosa Jover li ha respsot que no se sabia amb exactitud però que pot estar al voltant de les 100 o les 150 persones. 

Un milió per a un nou projecte d'Andorra Telecom

D’altra banda, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha defensat que els 152.000 euros que s’assumeixen en les obres de millora en els carrers adjacents a la parcel·la on s’havia de construir The Cloud és “la part que els pertoca” i, per tant, ha remarcat que aquesta quantitat és justa i que el que no podien fer era “un regal al comú d’Andorra la Vella”. El president suplent del grup parlamentari mixt i conseller del Partit Socialdemòcrata, Pere López, s’ha mostrat en contra d’aquesta visió i ha insistit que des d’Andorra Telecom s’hauria d’haver assumit una quantitat superior i ha recolzat aquesta opinió incidint en el perjudici que ha patit aquella zona.

Torres ha negat que l’increment de les obres que farà la corporació comunal respecte al projecte inicial sigui fruit de la suspensió de la contrucció de The Cloud i també ha informat que el pressupot del 2019 inclou una partida d’un milió d'euros perquè el proper Govern pugui tirar endavant un nou projecte. López ha acusat l’executiu de no voler assumir responsabilitats en el fracàs del projecte de construcció de The Cloud ja que ha remarcat que ja havien insistit que era un projecte inviable. Torres ha respost que sí que es van prendre responsabilitats, decidint aturar tirar endavant la proposta pel sobrecost que suposava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT