PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els duaners celebren les noves places tot i l’espera

El sindicat lamenta, però, que només «es tapen forats»

Per Meritxell Prat

Un cotxe creua la frontera del riu Runer.
Un cotxe creua la frontera del riu Runer. | Sergi Pérez

La publicació al BOPA del concurs per cobrir vuit places d’agent de duana va ser rebuda amb alegria pel sindicat de duaners, si bé es lamenta la tardança i el fet que si es tenen en compte les baixes dels darrers anys, en realitat no s’amplia la plantilla. El president del col·lectiu, Joan Pau Cuberes, va ser clar: «En part està bé perquè feia molts anys que ho reclamàvem, però els vuit que venen, venen a cobrir forats». I és que segons va explicar des del 2010 cap aquí hi ha hagut baixes que no s’han cobert. «Potser hi ha hagut sis o vuit agents que han plegat», va apuntar, afegint que quan el 2014 es va crear l’agència fiscal «ens van treure cinc o sis agents més de l’àrea de fronteres. Per tant, ja són una desena d’agents menys». «És molt positiu, però fa deu anys que ho demanem», va reiterar.


En aquest sentit es va mostrar esperançat perquè «tenim el compromís del ministre que l’any que ve es trauran dues places més», però va assenyalar que «igualment està previst que pleguin tres agents».

Canvis 

La preocupació, en realitat, arriba per la multitud de canvis que ha patit el departament de duana i el neguit de no saber si aquestes modificacions continuaran els propers anys. «Qui ens diu que d’aquí a quatre dies no creen una nova oficina i ens tornen a treure agents?», va qüestionar.


Amb tot, va reconèixer que les vuit places «ens fan falta i seran benvingudes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT