PUBLICITAT

Vielha

Judici a dos acusats de violar una noia a Vielha

La defensa diu que té imatges que demostren que la relació era consentida

Per El Periòdic

Un moment del judici.
Un moment del judici. | ACN

L’Audiència de Lleida va acollir ahir el judici a dos homes acusats de violar una noia a Vielha, l’agost de 2017 a la sortida d’una discoteca de la capital aranesa. Els dos implicats van reconèixer haver mantingut relacions sexuals amb la demandant, però asseguren que van ser consentides. Ella, en canvi, va declarar que tots dos (que són tiet i nebot) van forçar-la malgrat que els demanava que paressin i la deixessin. La defensa dels acusats sosté que té imatges d’una càmera de seguretat que mostren que la noia va sortir del local abraçada a un dels homes i que mantenia una «actitud provocativa».


La noia va dir que no va presentar resistència física però que «estava plorant i deia que no» per expressar-los que no era una relació consentida, i que no va intentar marxar perquè «tenia por». La jove, que ara té vint anys, va explicar, visiblement afectada, que primer la va penetrar un d’ells i que quan va arribar el segon, el primer li va dir «ara tu». Segons els psicòlegs, el testimoni de la noia és creïble i ella es culpabilitza de no haver reaccionat amb més contundència. El judici va quedar vist per a sentència.


Un dels acusats, segons va informar l’ACN, va negar que durant la relació sexual ella digués que no ho volia, com sí que sosté la noia. L’altre acusat hi va afegir que va ser la noia qui, després de tenir relacions amb l’home més gran, li va dir «vine» al nebot d’aquest i que llavors va mantenir relacions sexuals amb ell. El primer va assegurar que «en cap moment» no la va agafar fort ni la va amenaçar.

Presó 

Els dos acusats estan en presó preventiva. La fiscal demana quinze anys de presó per a cadascun per un delicte continuat d’agressió sexual. Considera provat que la van violar per torns i que ella els va dir explícitament que no ho volia. També sol·licita una indemnització de 25.000 euros per danys morals.


La defensa, en canvi, vol l’absolució perquè diu que les relacions van ser consentides i que la declaració de la noia «té contradiccions i imprecisions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT