PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes afronta l’oportunitat de revalidar el títol a Barcelona

El pilot andorrà encara un cap de setmana intens en el qual té dues cites, el CER i el CERA

Per El Periòdic

Joan Vinyes competint en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt.
Joan Vinyes competint en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt. | FOTOESPORT

El pilot Joan Vinyes s’enfronta a un cap de setmana complicat perquè, per tercera vegada en aquesta temporada, compagina dos calendaris. Pel que fa al Campionat d’Espanya de Resistència (CER), el diumenge 11 se’n disputa l’última competició al Circuit de Barcelona-Catalunya i l’andorrà i Jaume Font defensaran fins a l’últim instant les seves opcions de revalidar el títol aconseguit la temporada passada. 

La carrera està programada a dues hores i una volta non-stop. «Estic convençut que no serà fàcil i crec que el millor és seguir la nostra estratègia i, a mesura que avanci la cursa, fer les correccions oportunes. En dues hores de competició hi ha moltes variables que poden afectar el desenvolupament de la prova», va afirmar Vinyes. Sobre el fet que coincideixin les dates de les dues competicions, el pilot va explicar que «Font se situarà al volant a les mànegues dels tests lliures del dissabte» i  «una vegada acabada la prova de l’espanyol de ral·lis, que en aquest cas es disputa a La Nucia, ens desplaçarem a Barcelona».

Ral·li La Nucia

La penúltima cita del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt (CERA) es torna a celebrar a Alacant i és una cita important per donar forma a les classificacions finals del certamen. En aquesta 24a edició de la cita mediterrània, els organitzadors han fet un canvi important a l’itinerari de la zona. Els participants hauran de superar un recorregut total de 571,46 quilòmetres, dels quals 175,59 es disputaran amb el crono com a jutge decisiu.

Quant al traçat, també hi ha novetats d’interès perquè els pilots hauran de competir en un tram espectacle d’1,09 km, dissenyat en el kàrting Finestrat. Vinyes i Jordi Mercader esperen que el canvi de localització, de la cornisa cantàbrica a la costa mediterrània, no comporti variacions quant als resultats aconseguits en les darreres cites disputades. «Lluitar per estar entre els millors serà el nostre objectiu en el podi de sortida, però cal tenir en compte als rivals i a La Nucia. Estar en el Top 10 seria un bon resultat, a part de lluitar pel primer lloc de la nostra categoria N5», va exposar l’andorrà.

D’altra banda, Vinyes no creu que els canvis que hi ha hagut en el traçat siguin un problema. «Coneixem bé la zona. Malgrat no ser les mateixes especials de les edicions passades, l’escenari serà molt semblant. Durant els reconeixements veurem què ens ofereix aquest nou recorregut», va constatar.

Amb tot, aquest serà un cap de setmana intens per al pilot andorrà que competirà en dues cites decisives per als dos campionats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT