PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Un punt per a fotos i selfies»

Torres treu pit per la bona acollida del «jovent» del pas elevat de la CG-1 durant una pregunta de control que li retreia el sobrecost

El pas elevat sobre la CG-1.
El pas elevat sobre la CG-1. | Maricel Blanch

El conseller liberal Ferran Costa va interpel·lar ahir a l’hemicicle el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, al voltant de la desviació pressupostària del 145% que va patri el pas elevat de la CG-1 a l’alçada de l’estadi comunal i del Lycée. Inaugurat recentment i pressupostat en 200.000 euros en un inici i 430.000 euros en el moment de la construcció, ha acabat costant 490.000 euros. «La proposta sobre la carretera era genèrica, un pas elevat pelat, simple, executat a través d’elements prefabricats no gaire macos. La reflexió definitiva va incloure algunes millores d’accessibilitat com els ascensors i una millora estètica per incloure’l al paisatge urbà», va explicar Torres.


Malgrat l’esglai que va patir Costa només d’imaginar que el Govern podia haver previst una infraestructura que no contemplés la llei d’accessibilitat, aquest va admetre: «Ha estat gairebé a punt de convèncer-me però amb el tema que no hi ha hagut desviament, m’ha perdut». I és que Torres va insistir a explicar que el que cal mirar és el pressupost a l’inici de la construcció i no l’original que va provocar, entre d’altres, la tria d’aquest projecte. 


Aleshores, no sabem si per acabar de convèncer a Costa o portat per una sincera admiració pel projecte, Torres va explicar orgullós les felicitacions que estan rebent dels ciutadans. Per exemple, «em va trucar l’agregat d’educació del Lycée i em va dir que estaven molt satisfets i que s’ha convertit en un punt per a fotos i selfies». L’hemicicle i la tribuna van reaccionar amb un esclat de riure. «No riguin que això el jovent ho mira molt, és molt important per a ells», va dir el ministre seriós. El síndic va demanar silenci i la sessió va avançar cap a la pròxima pregunta. 


Però deu-n’hi-do com va rebre ahir el ministre Torres i és que difícilment podrà treure’s de sobre l’estigma de ser el ministre del The Cloud evaporat, malgrat que ahir va assegurar: «Prefereixo posar-me vermell una vegada que no tota la vida», en referència a la decisió de suspendre el projecte. «No el va suspendre el Govern, va caure pel seu propi pes», va suggerir el conseller del PS, Pere López, qui va preguntar perquè el Govern només aportarà 150.000 euros a l’embelliment de les zones adjacents de l’edifici fallit després del «nyap i els perjudicis patits per veïns i comerciants». «Podria considerar la dimissió o admetre la seva culpa?», va preguntar López. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT