PUBLICITAT

Andorra la Vella

Actua presenta nous projectes d’innovació a l’Smart City Expo

Vuit empreses andorranes participen de manera activa a l'esdeveniment

Per El Periòdic

Estand d'Actua a l'edició 2017 de l'Smart City Expo a Barcelona.
Estand d'Actua a l'edició 2017 de l'Smart City Expo a Barcelona. | Actua

Actua torna a l'Smart City Expo World Congress amb nous projectes d'innovació i l'acompanyament d'empreses andorranes. Serà la seva terecera participació consecutiva en el certamen que se celebra a Fira de Barcelona els dies 13, 14 i 15 de novembre del 2018. Hi haurà la presència activa de vuit empreses andorranes. L’estand del Principat s’inaugurarà dimarts 13 de novembre a les 16 hores, amb la participació del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover; el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya; el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i la Innovació, Josep Maria Missé; la subsíndica, Mònica Bonell; els directors d’Actua Empresa i Actua Innovació, Judit Hidalgo i Marc Pons, i diversos empresaris andorrans. Posteriorment, el ministre Eric Jover intervindrà a la taula rodona ‘Social inclusion: Building commons cities for all'.

D’altra banda, l’estand d’Actua té 120 metres quadrats i ha reservat un espai per a vuit empreses del Principat que podran mostrar els seus projectes davant els milers de persones que passaran per la fira. En aquesta edició hi participaran Andorra Telecom, Electric Chain, FEDA, Full Secure, NAOS, NP Technology, Tècniques d'Avantguarda i Soc Creatiu.

Els projectes que es presentaran són Casa de la Muntanya, els sensors TerMITes i els 'arbres al vent'. Una maqueta d’Andorra mostrarà el potencial de Casa de la Muntanya. Es tracta d’un 'Living Lab' treballat, de manera conjunta, per l’administració pública, professionals del món empresarial i la recerca per desenvolupar solucions al voltant del món de la muntanya.

A l’estand d’Actua també es podran contemplar sensors terMITes que recullen dades de la relació entre el comportament humà i el consum d'energia. En una escola andorrana s'han desplegat 80 sensors per recollir aquest tipus de dades dins l’edifici. El projecte també té un component educatiu i interactiu, ensenyant als estudiants què són els sensors i com poden interactuar amb ells. És un projecte que treballa conjuntament el Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Actua. Finalment, 'Arbres al vent' és la proposta guanyadora de la campanya del Pressupost Participatiu del 2018 que consisteix en un sistema d'energia eòlica renovable mitjançant instal·lacions que simulen arbres. Cadascun pot produir fins a 3kw de potència instantània i 1900 kwh en un any.

L’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment internacional sobre ciutats intel·ligents reunirà, del 13 al 15 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, representants de 700 ciutats dels cinc continents com Amsterdam, Atenes, Atlanta, Berlín, Brussel·les, Chicago, Copenhaguen, Estocolm, Ginebra, Nova York, Roma, Londres i Yokohama. Aquesta vuitena edició comptarà amb la presència de 840 expositors i més de 400 ponents que analitzaran com emprendre iniciatives que busquin transformar les ciutats en millors llocs per viure. El saló és un gran aparador internacional de les últimes tecnologies en l'àmbit de la transformació urbana. Entre les 840 empreses expositores que hi haurà en aquesta edició destaquen Alstom, Bosch, Cellnex, Cisco, Dassault, Deloitte, FCC, Ferrovial, FiWare, Hexagon, Huawei, Indra, Mastercard, McKinsey i Microsoft.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT