PUBLICITAT

La Massana

Més seguretat a les estacions fins que es resolgui el sabotatge

Es fan controls visuals diaris i Pal amplia la vigilància als ginys

Per Meritxell Prat

El teleesquí 6 de Pal que va ser objecte del sabotatge.
El teleesquí 6 de Pal que va ser objecte del sabotatge. | Xavier Pujol

El sabotatge a tres ginys de l’estació de Pal ha fet que totes les estacions extremin la seguretat i es facin controls extres, com a mínim, fins que no es resolgui el cas que afecta els camps de neu massanencs. Tal com ja va anunciar durant la roda de premsa per informar de l’incident, el director d’EMAP, Josep Marticella, va recordar que l’empresa de seguretat que tenen contractada ha ampliat «les rondes en freqüència i amplitud». És a dir, si fins ara només es controlaven els edificis, a partir d’ara el personal de seguretat també es desplaçarà fins als ginys que estan més a prop de la carretera per comprovar que no hi ha cap incidència. I és que justament els remuntadors afectats pel sabotatge es troben tots a peu de carretera.


D’altra banda, abans de començar la temporada que ve, es vol tenir instal·lades càmeres de vigilància en aquests ginys així com alarmes que puguin avisar de situacions com la que ha patit l’estació.

Sorpresa  

Un sabotatge que ha agafat per sorpresa a tot el món de l’esquí i malgrat que des de la resta d’estacions s’insisteix a transmetre un missatge de tranquil·litat, ja que fins ara es tracta com un cas aïllat, també és veritat que ningú amaga que s’amplien els controls fins que no s’aclareixin les circumstàncies del que va passar a Pal. El director tècnic d’Ordino-Arcalís, Tommy Haytree, va detallar que «no farem res d’extraordinari, però sí que hem decidit ampliar els controls visuals durant unes setmanes. Resseguirem les línies per si veiem cables trencats».


Uns controls visuals que també es fan a Soldeu-El Tarter. Enric Barbier, director tècnic d’Ensisa, va confirmar que «el Govern no ens ha demanat cap control suplementari», però seran vigilants, sobretot «als aparells que encara no estan en funcionament i es troben en punts d’accés fàcil, que poden ser els de més risc». Barbier, va apuntar que fins i tot han pensat a poder utilitzar drons per aquestes tasques, de moment, però, és només una idea.

Suport 

Les mostres de suport amb Pal no han deixat de repetir-se i fins i tot a les xarxes socials s’ha estès una campanya que inclou un dibuix d’un cable amb la frase «no podran amb pal». Mentrestant, ahir va arribar de França el cable per reparar el telecadira Serra II i en breu s’espera tenir solució per al de Cubil. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT