PUBLICITAT

Andorra la Vella

El SEP i el Sipaag surten de la plataforma sindical

Les desavinences en la manera de fer han portat el trencament

Per Meritxell Prat

Representants sindicals en una reunió amb el cap de Govern.
Representants sindicals en una reunió amb el cap de Govern. | SERGI PÉREZ

El SEP i el Sipaag han decidit abandonar la plataforma sindical per les diferències que mantenen amb la resta de components de l’organisme. Malgrat que les fonts sindicals consultades no van voler atribuir completament la decisió als canvis introduïts en el funcionament de la mútua, sí que ha estat la gota que ha acabat amb la paciència dels dos sindicats majoritaris.
Les mateixes fonts van explicar que «no pot ser que sortim a atacar-nos i que ens intentem treure els ulls entre nosaltres», per tant, s’ha decidit posar distància. «Si no hi ha manera de posar-nos d’acord, és millor sortir». 

Reforma de la Funció Pública  

Malgrat el trencament, es va explicar que la situació no té per què afectar a la lluita conjunta dels col·lectius sindicals del país contra la reforma de la Llei de la Funció Pública. «Deixar la plataforma no vol dir que haguem de frenar res, podem seguir fent la feina», van exposar les fonts contactades per EL PERIÒDIC, que van recordar que si finalment s’acorda alguna possible mobilització, caldrà aprovar-ho per assemblea.


Des de la plataforma sindical es va informar que dilluns es durà a terme una roda de premsa per «aclarir les informacions» sobre la mútua dels funcionaris de l’administració general.


D’altra banda, des del Govern es va explicar que la CASS els havia confirmat que la confusió administrativa que ha comportat un retard en el cobrament de les baixes ja estava resolta i que les entitats bancàries ja disposaven transferències per pagar-les a partir de dilluns. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT