PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Entrepyr II potenciarà la xarxa de refugis de muntanya pirinencs

Els equipaments andorrans s’inclouen en el projecte, que tindrà un web de reserves

Per El Periòdic

El refugi de l’Illa, a la vall del Madriu.
El refugi de l’Illa, a la vall del Madriu. | ANA / M.T.

La Federació Aragonesa de Muntanyisme i la Federació Francesa de Clubs Alpins i de Muntanya presentaran el projecte Entrepyr II, que busca crear un nou model de turisme que serveixi per proporcionar les eines de promoció a pràcticament tots els refugis del Pirineu, un centenar ja englobats en el projecte Entrepyr I, i que inclou tots els refugis d’Andorra.

L’Entrepyr II vol crear les sinergies necessàries per elaborar itineraris que connectin els refugis de la zona. La informació, complementada amb dades d’interès per als visitants, estarà disponible a través d’una pàgina web i comptarà amb un sistema de reserves conjunt. A la vegada, un altre dels objectius del pla és millorar la sostenibilitat ambiental i posar en marxa dos espais de feina per a les empreses i les entitats vinculades amb els refugis de muntanya, una associació transfronterera i un observatori pirinenc de refugis de muntanya. El projecte compra amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, aportat entre tots els socis implicats, entre els quals es troba el Govern d’Andorra. 

L’Entrepyr II es presentarà en el marc del II col·loqui Internacional de Refugis Pirinencs, que es durà a terme a Benasc la setmana que ve. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT