PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou repte davant un Baskònia que passa per sobre els rivals

El MoraBanc s’enfronta a l’equip vitorià, líder i que és el màxim anotador i la millor defensa de l’ACB

Per Joan Josep Blasco

Jelinek entra a cistella en el partit contra el Galatasaray.
Jelinek entra a cistella en el partit contra el Galatasaray. | Martin Imatge

En el darrers temps el BC MoraBanc Andorra presenta dues cares ben diferenciades. En un moment va ser el de la irrregularitat, que fins i tot li va portar a perdre quatre partits consecutius a la Lliga Endesa, però per un altre costat està l’equip que va saber superar una situació complicada per guanyar en un gran partit al Reial Madrid a la capital d’Espanya,per després imposar-se al Galatasaray a l’EuroCup. Demà el conjunt andorrà s’enfronta a un Kirolbet Baskònia que arriba com a primera a la taula i que està mostrant tot el seu potencial a l’ACB.

Per segona setmana consecutiva l’equip d’Ibon Navarro juga contra un rival d’Eurolliga que afrontarà el matx en menys de 48 hores. Ahir els vitorians van tenir un partit exigent contra l’actual subcampió d’Europa, el Fenerbahce, amb el que van acabar perdent per 72-74. El Baskònia presenta grans individualitats i un grup amb un potencial que l’està desenvolupant en la seva totalitat a la pista, ja que és l’equip que més anota a la competició domèstica i qui menys cistelles rep. Té una mitjana de 91,86 punts per partit en atac, mentre que en defensa és de 65,14, molt per sota del segon qui menys rep, el Divina Seguros Joventut amb 75,57. Però no finalitzen aquí les excel·lents estadístiques dels bascos, ja que lideren els rànquings de valoració, esmaixades, assitències, tirs de dos, rebots defensius i recuperacions. 

L’equip basc guanya amb grans diferències: Fuenlabrada (50), Múrcia (44), Estudiantes (33), València (21), Saragossa (23) i Delteco (19)

El Baskònia és el líder de la Lliga Endesa, igualat amb un balanç de sis victòries i una derrota amb el Reial Madrid i l’FC Barcelona Lassa. Només el San Pablo Burgos ha estat capaç de superar-lo. Era la segona jornada i van perdre només de tres (82-79). Als sis triomfs assolits les diferències són en la seva majoria d’escàndol. Per començar es va imposar al Tecnyconta Saragossa de 23 punts (99-76). Després de l’entrebanc a Burgos es van comportar com una piconadora. Al Delteco GBC el va superar de 19 (85-66), al Montakint Fuenlabrada el va superar per 50 (60-110), a l’UCAM Múrcia de 44 (93-49), al Movistar Estudiantes de 33 (67-100) i al València Basket de 21 (77-56).

El MoraBanc es presenta a la cita amb la confiança d’haver guanyat a Madrid i superar una situació complicada davant un calendari que es presenta complicat les pròximes setmanes. El triomf contra el Galatasaray dimecres passat confirma la línia que segueix, que vol donar continuïtat davant els bascos. En aquest partit hi haurà sobre la pista Dylan Ennis, màxim anotador de l’ACB; i el jugador més valorat, Tornike Shengelia. LaDontae Henton tindrà l’oportunitat de debutar amb els andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT