La selecció femenina perd per 0 a 2 contra Luxemburg

Les andorranes generen moltes ocasions de gol en un partit igualat

Per Anna Ribas

La selecció andorrana juga a casa per primera vegada.
La selecció andorrana juga a casa per primera vegada. | FAF

Un partit important per la història d'Andorra i la del futbol femení. Va ser la primera vegada que la selecció femenina de futbol va poder jugar a casa després de quatre anys d'història i ho va fer a l'Estadi Comunal, on es van aplegar prop d'un miler d'espectadors. Les noies de José Antonio Martín es van enfrontar a Luxemburg en un partit amistós i van perdre per 0 a 2. Tot i que el combinat nacional va generar més ocasions de gol, les rivals van saber trobar grans oportunitats en els últims 10 minuts de partit.

Maria Ruzafa va fer la primera aproximació a la porteria contrària al minut 20 de matx i el xut va sortir lleugerament desviat. Les andorranes estaven molt centrades en l'atac i, només tres minuts més tard, Ari Gonçalves ho va tornar a intentar, però la pilota es va escapar per sobre del travesser.

A la represa, els dos equips van sortir al camp amb ganes de marcar. Als 10 minuts de la segona part, Marina Fernández va salvar el 0-1 després que la luxemburguesa Kimberley Dos Santos posés la por al cos de l'absoluta. La capitana es va endurir la defensa i va tallar diverses jugades de les rivals.

Al minut 74 Laia Sin va tenir l'1 a 0 a les seves botes. Sin va tallar una jugada de les visitants i es va escapar sola fins que la portera li va robar la pilota. La segona part es va convertir en un estira i arronsa amb oportunitats d'avançar el marcador per part dels dos conjunts, fins que els últims deu minuts de partit les visitants van ser superiors.

Karen Marin va ser l'autora dels dos gols de la selecció de rival. El primer va ser al minut 83, quan Marin va aconseguir deslliurar-se de la defensa andorrana i va enviar la pilota al fons de la xarxa. Quan les nacionals intentaven igualar el marcador, Jill de Bruyn va cometre una falta que la va portar directa a la banqueta per acumulació d'amonestacions. Les de Luxemburg tenien una jugadora menys i Ari Gonçalves estava estesa a terra quan l'àrbitre va decidir allargar cinc minuts el partit. Gonçalves va sortir coixejant del terreny de joc i als dos primers minuts de l'afegit Marin va fer el segon.