PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Viladomat considera «molt greu» el problema del lloguer

Recorda que Ensisa i Saetde busquen pisos pels temporers

Per El Periòdic

Una vista aèria del Pas de la Casa.
Una vista aèria del Pas de la Casa. | ANA

El màxim accionista de Saetde i Secnoa, Joan Viladomat, considera com un «problema molt greu» les dificultats que pateix el sector de l’esquí per poder trobar pisos de lloguer per als temporers. Malgrat que falta menys d’un mes per obrir les portes de Grandvalira i menys de deu dies per engegar Ordino Arcalís, encara hi ha molts temporers per allotjar. Tot i això, l’empresari garanteix que es podran posar en marxa les estacions sense problemes. 

Actualment Grandvalira té llogats una trentena de pisos destinats a allotjar treballadors de la marca, però aquests no cobreixen ni molt menys les demandes actuals i els preus dels immobles dificulta molt poder trobar-ne un on viure. Viladomat va recordar que és una problemàtica que es ve repetint els darrers dos anys, però va apuntar que enguany s’ha accentuat. Per intentar «buscar una solució» provisional, Ensisa i Saetde continuen buscant pisos per llogar, a la vegada que s’intenta facilitar l’accés i la negociació amb les immobiliàries, també pensant amb Secnoa (Ordino Arcalís). A més, Viladomat va explicar que l’acompanyament que l’empresa brinda als treballadors que venen de fora un cop aterren al país és molt més intens que altres anys, per facilitar la seva inserció. Malgrat aquests gestos, creu que la solució definitiva passa perquè un 25% de la demanda general sigui satisfeta, perquè així la pressió actual disminueixi. 

Cal recordar que davant d’aquesta greu situació, el comú d’Encamp, accionista minoritari de Saetde, ha obert un concurs públic per adjudicar els quinze pisos de Gevivasa a una empresa instal·lada al Pas de la Casa per a persones que vagin a treballar al poble fronterer durant la temporada d’hivern, va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT