PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Màxim de sancions per no dur equipaments especials

Els tallers del país ja estan treballant a ple rendiment en el canvi de pneumàtics

Per El Periòdic

Un vehicle amb equipaments especials d'hivern.
Un vehicle amb equipaments especials d'hivern. | ANA

El període comprès entre l’1 de novembre del 2017 i el 15 de maig del 2018 va suposar, segons dades oficials del Cos de Policia, la temporada d’hivern en què es van interposar més sancions a conductors per no dur els equipaments especials al seu vehicle des de l’entrada en vigor de la modificació del Codi de Circulació l’1 de novembre del 2015, quan es va fer obligatòria la conducció amb equipaments especials.

En total, la Policia va interposar 27 sancions a conductors que no haurien preparat els seus vehicles amb pneumàtics d’hivern, mixtos o cadenes a les rodes. La gran majoria d’aquestes pertanyen a vehicles amb un pes màxim autoritzat inferior o igual a 3,5 tones, que van comportar una sanció de 180 euros i van afectar 25 conductors. Les dues restants van ser interposades contra vehicles amb un pes màxim autoritzat superior a 3,5 tones i que van anar acompanyades d’una multa de fins a 500 euros. 

A aquestes sancions s’hi ha de sumar una altra per no respectar el límit de velocitat adaptat a les condicions climatològiques del moment, fet que va suposar una multa de 60 euros al conductor d’un vehicle amb un pes màxim autoritzat inferior o igual a 3,5 tones.

Diferents tallers d’Andorra afirmen que des de la tercera setmana d’octubre canvien els pneumàtics d’entre 50 i 60 vehicles cada dia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT