PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tercer triomf seguit de Vinyes per encarar el títol en N5

S’imposa al Ral·li La Nucia-Costa Mediterrània i es jugarà la categoria a l’última prova del calendari

Per El Periòdic

Vinyes, en un dels trams del Ral·li La Nucia-Costa Mediterrània.
Vinyes, en un dels trams del Ral·li La Nucia-Costa Mediterrània. | Fotoesport

Ala darrera cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt (CERA), Joan Vinyes tindrà l’oportunitat d’adjudicar-se el títol de la categoria N5. L’encapçala i suma tres victòries seguides al calendari. La darrera la va aconseguir al Ral·li La Nucia-Costa Mediterrània, finalitzant també quart a la classificació absoluta.

Després dels triomfs obtinguts a les cites de Llanes i Santander, el pilot andorrà tindrà la possibilitat de guanyar el títol de la categoria al Ral·li Comunitat de Madrid-RACE, que es desenvoluparà el 23 i 24 d’aquest mes i que tindrà el seu centre neuràlgic en les instal·lacions del Circuit del Jarama. A La Nucia Vinyes, amb Jordi Mercader, va anar de més a menys amb el seu Suzuki Swift R+ N5 a mida que anaven superant especials, en una prova que va estar marcada per les fortes ratxes de vent en alguns dels trams. Després de la primera passada pel Coll de Rates es van posar líders de la categoria, sense permetre que els atacs intensos de Shurayen Pernia permetessin capgirar la classificació. «La veritat és que aquesta vegada m’ho han posat fàcil. En la lluita de tu a tu amb Shura tenia les de perdre, però en veure’l parat a l’inici de Jalón, m’ho he pres amb molta tranquil·litat. Crec que feia temps que no feia una especial a un ritme tan tranquil», assenyalava el pilot andorrà.

A la classificació absoluta del ral·li, Vinyes finalitzava a la quarta posició a 3.33,6 minuts dels guanyadors de la prova alacantina, Miguel Ángel Fuster-Nacho Aviñó, que amb el seu Ford Fiesta R5 s’imposaven amb un registre total d’1.37,49 hores. La segona plaça del podi va ser per a Iván Ares-José Antonio Pintor (Hyundai i20 R5) a 31,9 minuts, mentre la tercera la van ocupar Dani Solà-Marc Martí (Skoda Fabia R5) a 43,6.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT