PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cau un altre líder

El Baskònia tasta la seva pròpia medicina després que el MoraBanc guanyi imposant-se de 20 punts

Per Anna Ribas

33 Michele Vitali, durant el partit contra el Baskònia.
33 Michele Vitali, durant el partit contra el Baskònia. | ACB PHOTO / MARTIN IMATGE

De vegades cal retrocedir dues passes per avançar-ne una. Aquesta és una similitud entre Napoleó Bonaparte i el BC MoraBanc Andorra. El conjunt del Principat va necessitar perdre quatre partits per treure la seva millor versió contra el líder de la taula, el Kirolbet Baskònia. Una versió que ja vam veure contra el Reial Madrid. Els d’Ibon Navarro van fer una actuació rodona i van esborrar qualsevol dubte dels aficionats. Van saber jugar com un equip, passant més la pilota i precipitant menys el tir a la cistella. L’au Fènix ha renascut per fer caure els líders de la classificació. 

Els locals van començar el partit molt bé des de la línia de tres, com ja va passar contra els blancs. Shurna anotava dos triples seguits i Ennis, que va ser el jugador més valorat, estava imparable robant pilotes i proporcionant bones jugades que feien que els andorrans no es paressin d’avançar en el marcador. Van aconseguir una diferència de 12 punts però, abans d’acabar el primer quart, es va girar la truita i va ser el Baskònia qui, de sobte, va començar a anotar triples. En van fer tres de seguits. D’aquesta manera, els bascos van aconseguir retallar distàncies i es quedaven a dos punts del MoraBanc abans de començar el segon quart.

Els vitorians portàven 18 quarts sense perdre a l’ACB i tenien una mitjana de 91 punts en atac i 65 en defensa

El partit es va convertir en un estira-i-arronsa durant un segon temps on Henton va debutar fent una actuació testimonial: va fer una assistència i un rebot defensiu. El Baskònia es va tancar en la defensa i el conjunt del Principat va optar per tirar des de la línia de tres. L’estratègia no els va funcionar malament perquè van recuperar l’avantatge i van aconseguir quedar-se 10 punts per sobre dels visitants al final del període. Arribaven a la mitja part amb 20 llançaments de triple, de les quals nou van acabar sent cistella. Albicy estava pletòric, n’havia anotat cinc.
A la represa els vitorians, que venien de perdre contra el Fenerbahce divendres, van intentar demostrar que encara podien vèncer i van marcar un triple tot just començar el tercer període. Però els andorrans portaven el ‘Mai por’ gravat a foc i van treure una bona defensa i van evidenciar que havien estat treballant per millorar-la. Tot seguit, Whittington va marcar un triple i Luz, que no havia fet una bona entrada al partit, va reenganxar-se i en va marcar dos més abans d’acabar el quart. 

Els últims minuts de partit el MoraBanc va continuar amb la mateixa dinàmica. Eren imparables. Va ser en aquest quart quan van aconseguir la diferència més gran de punts amb els oponents (89-67). Diagne, Luz, Ennis, Albicy, Vitali. Tots sumaven punts al marcador fins que Jelinek va anotar un tir de dos, sentenciant el resultat final (93-73).

TRENCANT ESTADÍSTIQUES// El MoraBanc es va enfrontar al Baskònia amb totes les estadístiques en contra. Els bascos portaven sense perdre 18 quarts seguits en la Lliga Endesa. En van perdre quatre i només van aconseguir avançar-se al marcador al principi del partit quan Poirier va encistellar els dos primers punts. D’altra banda, els vitorians tenien una mitjana de 91,86 punts en atac i 65,14 en defensa. El conjunt del Principat va alterar totes les estadístiques i va aconseguir encaixar pocs punts i superar la mitjana de cistelles.

Les dades parlaven soles. Cinc jugadors locals van aconseguir anotar més de deu punts i tres d’ells van obtenir valoracions superiors a 20: Ennis (26), Albicy (25) i Diagne (23)., Mentre que cap dels oponents va arribar als 20 punts de valoració i només tres van superar els 10 punts anotats. A més, els andorrans van aconseguir fer 25 assistències durant tot el partit vers les vuit dels oponents. Van saber moure millor la pilota i d’aquesta manera van generar més oportunitats de cistella. En la mateixa línia, només van perdre vuit pilotes mentre que els oponents en van deixar escapar 15. Ara caldrà que l’equip sàpiga mantenir aquest nivell fora de casa i que aquesta versió millorada del MoraBanc no s’enfonsi, sense l’escalf de l’afició andorrana. Dimecres s’enfronten al Germani Brescia Leonessa, Itàlia serà testimoni d’un altre duel de Vitalis.

«Tothom deia que estàvem en crisi»

L’entrenador del MoraBanc va treure pes al fet que els bascos haguessin jugat un partit divendres. «És molt difícil tenir dues injeccions d’adrenalina en menys de 48 hores, però ells havien jugat dos partits així i havien guanyat de 40 i 30 punts, per tant no li restaré cap mèrit al meu equip. No només es guanya un partit per això, s’han de fer moltes coses bé», va afirmar. «Fa 15 dies tothom deia que estàvem en una crisi però necessitàvem estar tranquils i seguir treballant. No pots esperar que, si segueixes fent el mateix, obtinguis un resultat diferent», afegia. Pel que fa al joc, el tècnic va destacar les 25 assistències: «tots han estat partícips, s’han anat passant la pilota en comptes de llençar i crec que aquí està el secret». «No sé si ha sigut el partit més rodó però si en el qual hem jugat amb més energia», va declarar. Sobre Henton va valorar que «ha tingut una bona entrada, donant exactament el que volíem: un alt nivell en defensa, activitat i rebot».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT