PUBLICITAT

Andorra la Vella

El sabotatge preocupa, però no espanta els clients

Ajona remarca que els esquiadors han reaccionat amb «indignació»

Per Meritxell Prat

Un dels cables que la setmana passada es va descobrir que havien estat tallats a l’estació de Pal.
Un dels cables que la setmana passada es va descobrir que havien estat tallats a l’estació de Pal. | Vallnord

«Hem sigut capaços de transformar una molt mala notícia en una notícia en positiu». Amb aquestes paraules el director de Pal-Arinsal, Josep Marticella, va voler transmetre que el sabotatge que l’estació va patir en tres cables de tres ginys i que es va anunciar fa una setmana, en realitat no ha perjudicat al sector. La notícia «no només afecta Pal, sinó tot el país, però hem sabut donar-li la volta i transmetre responsabilitat, fet que ha percebut el sector». Això fa que no es pensi en una caiguda del nombre de clients durant les primeres setmanes, ja que a més, les reparacions s’han fet seguint tots els protocols, amb supervisió del Govern i es donarà «una garantia del 100%» en seguretat.


La resta de dirigents dels camps de neu del país, també van voler transmetre tranquil·litat i confiança en la investigació que està duent a terme la Policia, si bé ningú no amaga «preocupació». «Preocupa a les estacions d’Andorra i a les estacions en general», va afirmar el director d’Ordino-Arcalis, Xabier Ajona, que va qualificar la situació de «realment excepcional». I és que des del seu punt de vista «tots estem exposats perquè tenim dominis molt grans geogràficament i molt difícils de controlar».


Ara bé, Ajona va deixar clar que la reacció dels clients ha estat la «indignació». «Preocupació no, perquè el client sap que tots tenim una sèrie de protocols que fa que es detectin aquests problemes abans de l’obertura al públic».

Suport

Per la seva banda, el director de Grandvalira, Alfonso Torreño, va manifestar que és un tema «molt preocupant, però del que es tracta és de donar tot el suport perquè es pugui solucionar tan aviat com sigui possible». Torreño va admetre que «tot pot afectar la imatge del país», i més quan la situació es produeix a tan pocs dies de l’inici de la temporada, però confia que la situació pugui quedar «en un malson». «L’important és esbrinar el perquè i trobar qui ho ha fet», va assenyalar en declaracions als mitjans.


Justament i en relació a la investigació, que la Policia segueix portant amb la màxima discreció, Marticella va indicar que fins ara no han rebut cap trucada, ni ell ni cap col·laborador, de ningú que reivindiqués el sabotatge. Potser per treure ferro a la qüestió, el responsable dels camps de neu massanencs va fer una broma a l’inici de la presentació de les novetats de les estacions, jugant amb el lema escollit aquest any per Vallnord: Pura emoció. «Potser amb menys també passaríem», va deixar anar.

Quantificació de danys 

Malgrat que fa una setmana que es treballa en la reparació dels danys, Marticella va explicar que la quantificació de la despesa encara està en curs. «Un cop ho haguem acabat tot, mirarem la factura. De moment encara és precipitat», va dir. Ara bé, el fet que finalment s’hagi de fer un cable a Suïssa, de ben segur encarirà el cost final. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT