PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Viladot inicia el camí per ser campió dels Estats Units

Disputa a Florida amb el Tigers de Marshalltown el Campionat NJCAA

Per El Periòdic

Rematada de Viladot a la final del Great Leakes District Championship.
Rematada de Viladot a la final del Great Leakes District Championship. | M.C.C.

Els 12 millors equips dels Estats Units es troben a Florida al Campionat NJCAA. Entre aquests està el Tigers del Marshalltown Community College, que compta a les seves files amb Aleix Viladot, el primer andorrà en competir en aquest esdeveniment, que és una excel·lent oportunitat per a que els jugadors destaquin per obtenir una beca en una bona universitat.

Daytona acull la competició. L’equip de Marshalltown es troba enquadrat al grup D juntament amb l’Eastern Florida State i el Cowley. El debut serà davant aquest últim. El guanyador de cada grup passa a les semifinals. En cas de ser primer, el Tigers s’enfrontarà al vencedor del grup C, on s’hi troben el Barton, Georgia Military i St. Louis.  Pel sistema de competició existent, «la clau està en no encaixar gols i sobretot puntuar en el primer partit, perquè sinó estàs perdut. Intentarem sumar la primera victòria», assenyala Viladot. L’equip d’Iowa, que no ha guanyat mai aquest títol, està a Florida amb expectatives, però «ens centrem només en el partit que tenim per davant». 

El torneig serveix com a aparador per als futbolistes i especialment els que es troben en el darrer any de college, perquè hi ha un bon nombre d’observadors: «Molts pensen en fer un bon torneig per anar a una bona universitat». L’esdeveniment està cuidat al mínim detall. Els equips es troben repartits en sis hotels i el camp on es disputen tots els partits, de gespa natural, es troba en les millors condicions. «A nivell organitzatiu tot ho tenen molt ben muntat. Es nota que el torneig té importància», exposa.

Fent país

Viladot és el primer andorrà en participar en aquest torneig. Des de que va iniciar els estudis a Marshalltown que ha fet pedagogia sobre Andorra. «La majoria de gent no coneix el país. Els hi he ensenyat on està i se sorprenen que sigui tan petit. Quan els dic els habitants que hi ha es queden molt sobtats», assegura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT