PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un 11% dels professors del Lycée s’adhereixen a la vaga

Dinou docents se solidaritzen amb la possible pèrdua de llocs de treball al país gal

Per Lara Ribas

L'edifici del Lycée Comte de Foix.
L'edifici del Lycée Comte de Foix. | Maricel Blanch

La vaga de professors d’educació secundària que ahir hi havia convocada a França va tenir poc seguiment al Principat. Tot i així, un total de 19 docents del Lycée Comte de Foix, el que representa un 11% de la plantilla de l’institut, van decidir secundar-la per solidaritzar-se amb els seus companys francesos que ahir es manifestaven un cop més contra els plans de l’Executiu de suprimir fins a 2.650 llocs de treball en l’educació secundària al 2019, una mesura que no hauria d’afectar el centre andorrà. 

El director del Lycée Comte de Foix, Daniel Raynal, va explicar a aquest rotatiu que evidentment va haver-hi una alteració en el funcionament de les classes. Tot i així, va matisar que els docents que van decidir adherir-se a la protesta francesa ja van comunicar-ho amb anterioritat i, per tant, els alumnes que tenien classe amb aquells professors ja sabien que no vindrien i no calia que anessin a l’institut a aquella hora. «De tota manera, igual que quan falta un professor, vam garantir la vigilància en totes les classes que estaven sense docent», va informar Raynal tot insistint que van oferir alternatives per donar el màxim de cobertura encara que no hi hagués total normalitat.

Escàs seguiment

La vaga va secundar-se arreu del territori veí. Segons les xifres del Ministeri d’Educació, només un 10% del personal d’educació intermèdia i secundària hauria donat suport a la protesta, mentre que els sindicats, en el cas de secundària, van ascendir aquest percentatge fins al 50%.
En el moment de la convocatòria, els sindicats ja van denunciar que «la prioritat de l’educació que tant reivindica el Govern no és més que una il·lusió» i van estimar que les retallades anunciades significarien retrocedir al «període negre» del mandat de Nicolas Sarkozy, que entre el 2008 i el 2012 va eliminar fins a 80.000 llocs de treball en el sistema educatiu. Just avui l’Assemblea Nacional francesa comença a debatre els pressupostos del 2019 i si tiren endavant també ho farà la retallada de professors a la secundària.

PUBLICITAT
PUBLICITAT