PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Preocupació pel dèficit del núvol d’Andorra Telecom

UL+ILM presenta diverses demandes d’informació per tenir-ne més detalls

Per El Periòdic

El conseller Carles Naudi.
El conseller Carles Naudi. | Maricel Blanch

El conseller d’UL+ILM Carles Naudi vol obtenir més detalls del pressupost d’Andorra Telecom per al 2019 tot indagant en el seu servei d’allotjament de dades: el núvol. Per això, donant seguiment a una demanda d’informació que havia realitzat anteriorment i de la qual ja havia obtingut una resposta, ahir va tornar a enviar una bateria de preguntes al Govern per aprofundir en la despesa del núvol de la parapública.

«La informació que van presentar-nos des de l’Executiu posa de manifest que [el núvol] és un servei clarament deficitari, que aprofiten poquíssims i comptats clients, i que al 2017 ja va tenir més de 400.000 euros de pèrdues a l’espera de confirmar que aquest 2018 també s’hagin perdut diners», va manifestar Naudi a través d’un comunicat. Davant d’aquesta constatació, des d’UL+ILM volen «conèixer el volum d’inversions que s’ha destinat a aquest projecte deficitari, i quines d’aquestes ja estan obsoletes, i poder analitzar tots els diners que s’han enterrat en compres destinades a aquest servei d’allotjament». 

Entre d’altres preguntes, Naudi demana al Govern el compte de resultats del núvol complet i fins al màxim detall possible, des de la seva creació i amb la previsió per als propers anys; la relació de tarifes i prestacions tècniques del servei amb un comparatiu dels mateixos preus i serveis de diferents empreses de la competència; o la relació d’ingressos total i per client, només en el cas dels públics i les societats públiques i parapúbliques. UL+ILM també vol conèixer el resultat de l’estratègia de venda d’aquest servei fora d’Andorra o el contracte del partner o partners tecnològics que han participat en el projecte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT