PUBLICITAT

Ordino

Un motorista de 43 anys mor a l’acte en un accident a Ansalonga

Ja són cinc les víctimes mortals a la xarxa viària que es desplaçaven amb motos de gran cilindrada

La CG3 al seu pas per Ansalonga.
La CG3 al seu pas per Ansalonga. | ANA / D. R.

Un home resident de nacionalitat espanyola de 43 anys va morir ahir a la matinada en un accident de trànsit a l’avinguda de l’Hortó d’Ansalonga. La víctima, que conduïa una motocicleta de gran cilindrada Honda XL 1000 Varadero amb matrícula del Principat, va sortir de la CG3 a l’altura de l’hotel Sant Miquel d’Ansalonga, a la parròquia d’Ordino, per causes que encara es desconeixen. Diverses persones de l’hotel van alertar a la policia de l’incident a les 02.38 hores després de sentir el fort soroll del sinistre. Els serveis d’emergència desplaçats al lloc dels fets no van poder fer res per salvar-li la vida: l’home va traspassar a l’acte per les greus ferides patides en l’infortuni. Des de principi d’any ja són cinc les víctimes mortals a la xarxa viària d’Andorra i totes elles anaven en motocicleta. 

Els agents del Grup d’Investigació d’Accidents de Trànsit de la policia estan instruint l’atestat per poder determinar les causes de l’accident, en el qual no va haver cap altre vehicle involucrat. Fonts de l’Hospital de Meritxell van indicar que l’autòpsia revelarà més informació de les causes de l’incident.

La informació que ha transcendit sobre la víctima, xef del restaurant Gustus de la Massana, és que es dirigia a casa seva després d’acabar la jornada laboral. Les xarxes socials relaten la seva vida: li agradaven els esports d’aventura, com l’esquí i les activitats aquàtiques. Però les motos eren la seva gran afició, que compartia amb el seu pare, amb qui feia sortides i viatges sobre dues rodes. L’home, a més, tenia dos fills petits.

Motos de gran cilindrada 

Durant aquest any s’han produït quatre accidents de trànsit mortals, els quals s’han cobrat la vida de cinc persones, una d’elles un menor d’edat. Tots els sinistres han sigut de motocicletes que, a més, eren de gran cilindrada. El 2017 van morir dos motoristes.

A més de l’accident d’ahir, un home resident de 57 anys va perdre el control del seu ciclomotor al túnel de les Dos Valires el 6 de gener. La víctima es va encastar contra la barrera de protecció de la calçada a la rotonda de la boca d’Encamp, un punt negre de la xarxa viària andorrana, segons va indicar l’Automòbil Club d’Andorra en l’Informe de Mobilitat del 2015. El següent sinistre mortal es va produir el 21 de febrer, quan un pare i el seu fill, residents de nacionalitat portuguesa de 45 i 16 anys, respectivament, van col·lidir contra el lateral de l’avinguda Salou de la capital. El menor va morir en l’acte i l’home hores més tard a l’hospital. L’últim accident amb morts va ocórrer el 18 de juny. Dues motocicletes van xocar frontalment a la carretera de l’Obac d’Escaldes. Un resident portuguès de 32 anys va morir en el lloc dels fets. L’altra víctima va resultar ferida molt greu. 

A l’espera dels cursos de seguretat viària, campanyes de prevenció

Al mes d’abril, l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ja va considerar massa elevat el nombre de motoristes morts a les carreteres del país en els primers quatre mesos de l’any. Fins aleshores, havien mort tres persones al Principat. Des d’ahir, en són cinc. El secretari general de l’entitat, Antoni Sasplugas, va indicar que aquests sinistres eren una de les raons principals per les quals l’ACA havia decidit aquest any posar el focus en la seguretat dels motoristes en el marc del pla de seguretat viària. Sasplugas, a l’abril, va avançar que una de les mesures del programa seria la realització de cursos setmanals per a conductors de moto que vulguin millorar la seva seguretat. En aquesta formació s’aprofundiria, per exemple, en la necessitat de portar totes les revisions mecàniques en ordre o en com han de ser els pneumàtics perquè estiguin en les condicions més òptimes, a més d’indicar quina és la correcta orientació i posició dels retrovisors.

La policia, per la seva part, va indicar ahir que continuarà amb les campanyes preventives. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT