PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un tram de Príncep Benlloch serà d’un sol sentit temporalment

El comú realitzarà la prova pilot del 17 al 30 de novembre

El comú de la capital la portarà a terme del 17 al 30 de novembre
El comú de la capital la portarà a terme del 17 al 30 de novembre | M.F.

El tram de l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella comprès entre les dues confluències amb el carrer Ciutat de Valls –entre Clara Rabasa i  l’Stella– serà d’un únic sentit en direcció nord del 17 al 30 de novembre. El comú realitzarà aquesta «prova pilot» per atendre a les demandes dels veïns i comerciants de la zona, que alerten des de fa temps d’una disminució del comerç i del turisme en la zona. En aquest sentit, la corporació té previst un projecte d’embelliment de l’avinguda de fins a 900.000 euros, que es completaria amb l’eliminació d’un carril de circulació i l’ampliació de les voravies. Per decidir aquesta mesura, i a l’espera del pla de mobilitat de les valls centrals del Govern, s’ha decidit fer aquesta prova. 

Amb la prova pilot, el comú vol analitzar si és possible eliminar un carril de l’avinguda i mantenir la fluïdesa de la mobilitat a la parròquia. Durant el període de proves, els vehicles només podran circular en sentit nord, de Santa Coloma al centre de la capital. Per dirigir-se al sud, podran fer-ho per Ciutat de Valls. A més, el comú posarà una senyalització a la confluència de l’avinguda amb el carrer Doctor Nequi, la qual recomanarà Prat de la Creu i Baixada del Molí com a vies alternatives.

Inversió de fins a 900.000 euros 

La cònsol major, Conxita Marsol, va descartar canviar de sentit els dos carrils de l’avinguda de sentit i fer-los tots dos de pujada, ja que l’objectiu rau a embellir la zona. Respecte a això, els propietaris de la zona han manifestat a la cònsol l’opció de convertir-la en residencial, atès el gran potencial que consideren que tenen els immobles de l’avinguda. Amb la voluntat d’aconseguir una millora, la corporació ha destinat 200.000 euros al pressupost del 2019 per fer treballs d’adequació bàsics. A més, ja té pressupost el projecte d’embelliment complet amb l’ampliació de les voreres, el qual ascendeix a 900.000 euros, va anunciar Marsol. En cas de dur-lo a terme, la cònsol va explicar que agafarien pressupostos d’altres partides en infraestructures per executar-lo.

El transport públic es manté 

La prova pilot no alterarà el transport públic ni escolar de la zona, que seguirà utilitzant el carril en sentit sud de l’avinguda. Les parades tampoc patiran cap canvi. Els taxis, però, no podran circular-hi.

El conseller de Serveis Públics i Circulació del comú, Miquel Canturri va reconèixer que, tot i que no preveuen afectacions greus, el trànsit de Prat de la Creu serà més dens. Marsol, però, va assegurar que en cap cas es viuran els problemes soferts amb la remodelació de la part alta de l’avinguda Meritxell, que durans uns mesos va estar tallada. En aquest sentit, va indicar que les dates de la prova s’havien escollit amb cura: després de l’Andorra Shopping Festival i abans de començar la campanya nadalenca.

Sense el pla de mobilitat 

Andorra la Vella va decidir tirar endavant amb la prova pilot tot i no tenir el pla de mobilitat que està realizant el Govern. «Fa molt de temps que l’esperem. Se’ns va dir que el tindríem al juliol. Estem al novembre i hem hagut de prendre decisions», va indicar Marsol. Per adoptar una decisió definitiva sobre el futur de l’avinguda, però, sí que esperaran l’estudi del Govern. «Hi ha molts elements a analitzar», va manifestar la cònsol, que no va donar cap termini per prendre la decisió final. 

Canvi a Roureda de Sansa / Si bé el sol sentit de circulació a Príncep de Benlloch, l’anunci d’aquesta prova temporal ha provocat un «canvi permanent», va anunciar Canturri: al carrer Roureda de Sansa s’ha eliminat el gir en direcció al carrer Bonavista.

PUBLICITAT
PUBLICITAT