PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín i Esteve, amb sensacions renovades per a la nova temporada

Els ‘riders’ nacionals no es fixen un objectiu però volen retrobar-se amb les seves millors versions

Per Miquel López-Egea

Mireia Maestre, Lluís Marín, Maeva Estévez i Carles Visa a la seu de MoraBanc, ahir.
Mireia Maestre, Lluís Marín, Maeva Estévez i Carles Visa a la seu de MoraBanc, ahir. | M. L-e.

L’equip de boardercross de la Federació Andorrana d’Esquí format per Lluís Marín i Maeva Estévez va presentar ahir la nova temporada i ho va fer amb «il·lusions renovades».

Així, tal com va explicar el director tècnic de la federació, Carles Visa, «el balanç és positiu» i va destacar que, de cara a aquesta temporada, «els riders andorrans han esquiat menys en comparació d’altres temporades, fet que ha servit per donar més temps a preparar millor la condició física» i també «perquè durant els períodes d’estiu és força dificultós trobar bons circuits d’entrenament». Aquest any, com a novetat, Marín entrenava amb la selecció francesa i, per tant, «això donarà els seus fruits». En aquest aspecte, aquesta pretemporada s’han fet diverses estades a Saas-Fee i a l’Stelvio que han servit per «realitzar el treball tècnic». No obstant això, a causa de les circumstàncies climatològiques, «més o menys en general hem pogut complir amb el programa» i per tant, les sensacions, en general, han estat «força bones i esperem que de cara a aquest darrer estatge que es realitzarà a Pyha, Finlàndia, acabarem de posar totes les coses al seu lloc abans de les primeres curses». 

A més, Marín va explicar que «si el cos em respecta, espero retrobar-me amb el meu millor nivell i, gaudir, els resultats ja arribaran per si sols», «és una temporada molt important, per això, després de l’aturada de mig any, estic molt motivat i renovat mentalment però no em centro en cap posició del rànquing», assegurava. «L’espatlla està estable», reiterava.

El genoll, lesionat

Pel que fa a Maeva Estévez, que dilluns va patir una torçada al genoll lesionat com a conseqüència d’una caiguda, ja està «fent treball de recuperació» i espera poder reprendre la feina al gener. «El treball de recuperació després de la lesió del genoll s’ha reprès amb normalitat», explicava Visa i afegia que va començar a treballar «una mica més tard que les seves companyes i evidentment encara estem en el procés d’anar guanyant ritme, força i sobretot confiança sobre el genoll que ara per ara és el més important». En aquest sentit, els objectius seran «la recuperació del genoll» i «recuperar la confiança sobre la cama i per tant fins que no estiguem al 100% no agafarem cap risc innecessari», afegia Visa. «Tot dependrà del genoll, però he estat molt bé aquesta pretemporada, però el genoll està inflat», afegia Estévez. 

En aquest aspecte, el debut de Marín serà a la Copa del Món de Montafon, Àustria, els dies 12 de desembre (classificatoris) i 15 (finals) més el BTX de desembre. Després vindrà la Copa del Món de Cervinia, Itàlia, del 20 al 21 de desembre. Així mateix, també estan en l’horitzó els Campionats del Món de Solitude a Park City, Estats Units. Del 31-01 classificatoris i els dies 1 i 2 de gener hi haurà el WSC (BTX). Per un altre costat, si Estévez es troba en forma, debutarà els dies 12 i 13 de gener a la Copa d’Europa de Puy Saint Vincent o Grasgehren, la setmana de després.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT