PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Duel crucial pel Top16

El MoraBanc s’enfronta a un rival que està obligat a guanyar si vol passar a la següent ronda

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc entrena a Brescia, ahir
El MoraBanc entrena a Brescia, ahir | BCA

El MoraBanc Andorra visita avui a les 20.30 hores la pista del Germani Leonessa Brescia en un partit que es pot considerar essencial si es vol anar al Top16 de l’EuroCup. En un grup tan igualat, desfer-se d’aquest rival suposaria fer un gran pas, ja que els italians perdrien quasi totes les opcions per classificar-se. A més, una victòria andorrana faria créixer al MoraBanc a la taula, encara que la derrota no seria del tot dramàtica. En qualsevol de les situacions, els del Principat no es poden rendir.

El rival, que ja se’l va guanyar al Poliesportiu per 110 a 91, compta amb jugadors de qualitat i físics que a més, practiquen una defensa particular com és la de zona i, si són capaços de trencar el partit i marcar el seu ritme, poden posar el MoraBanc contra les cordes amb molta facilitat. No obstant això, els d’Ibon Navarro arriben en un moment excel·lent després d’imposar-se al Reial Madrid, al Galatasaray Istambul i al Kirolket Baskònia.

En aquest aspecte, Ibon Navarro va explicar que és un partit important per la classificació «com tots» perquè «no saps on pots aconseguir la classificació», «el joc està molt igualat», recordava. Així, va explicar que el Brescia «és un rival al qual vam guanyar a casa» però que «juga amb un punt més d’energia al seu camp, amb la seva gent». «Està en un bon moment encara que han patit algunes derrotes en els darrers moments en la competició domèstica, però estan vius i poden lluitar per la seva plaça», remarcava. En aquesta línia, Navarro va assegurar que «qualsevol dels equips del grup pot classificar-se pel Top16 perquè tots tenim opcions». «Si mires en els altres grups hi ha equips amb sis victòries, i, encanvi, en el nostre no perquè tot està molt igualat», per això «tinc la sensació que no n’hi haurà prou per estar en el Top16 amb guanyar els partits de casa», creu. «Nosaltres competirem a tots els partits, no només pensant en classificar-nos, sinó en fer-ho el més amunt possible,  sent conscients que ens podem quedar fora», revelava.

Pel que fa a la dinàmica vencedora del MoraBanc i la fama de matagegants que s’ha guanyat, el tècnic tricolor va voler manifestar que «no estàvem malament abans però està clar que ara estem en un bon moment». «En una setmana tot pot canviar però esperem allargar aquest bon moment d’energia i confiança el màxim possible», sentenciava.

Miki Vitali torna a casa

Un dels aspectes interessants de la jornada és que Miki Vitali tornarà al que va ser el seu equip i la seva afició, un lloc on se l’estimava molt per tot el que va donar. A més, per si no fos prou, tornarà a jugar contra el seu germà Luca. En aquest context, va subratllar que «per a mi segur que serà un partit especial pels aficionats del Brescia». «Ja em van emocionar molt quan van venir a Andorra i estic segur que tornarà a passar, per a mi és un partit especial sense cap mena de dubte», destacava i afegia que «jugo contra el meu germà i a més jugo contra un club i una ciutat que em van tractar molt bé i on em vaig sentir molt estimat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT