PUBLICITAT

La Massana

Proposta de canvis per pagar els impostos i les taxes

Si es modifica la residència s’abonaria una part proporcional

Per Meritxell Prat

David Baró i Conxita Marsol després de la reunió de cònsols, ahir.
David Baró i Conxita Marsol després de la reunió de cònsols, ahir. | M.M.

Els cònsols segueixen treballant en el redactat de la nova Llei de Finances Comunals. Segons van explicar ahir David Baró i Conxita Marsol a la sortida de la reunió de cònsols, una de les propostes que es contempla és fet de poder cobrar els impostos i taxes de manera proporcional segons el temps de residència a la parròquia. Fins ara, es contempla que els impostos i taxes meritin, és a dir, que si un resident canvia de parròquia i acredita haver pagat el foc i lloc, a la nova parròquia de destí no se li cobra. En el text que preparen els cònsols, però, es preveu que es pugui fer un càlcul proporcional i pagar a cada comú en funció dels mesos de residència. Així, doncs, si després d’haver complert amb les obligacions tributàries per a tot l’any es fa un canvi de residència abans d’acabar l’any natural, la corporació retornaria els diners dels mesos en què aquesta persona ja no viuria a la parròquia. Un tràmit que hauria de demanar l’administrat però que aniria a càrrec de l’administració local.


Pel que fa a l’entrada a tràmit del text, els mandataris ja han descartat totalment fer-ho aquesta legislatura, de manera que s’esperaran que es constitueixi el nou Consell General que ha de sortir de les pròximes eleccions nacionals. «Treballem amb calma però sense pausa», va destacar Baró, que va deixar clar que «preferim fer-la bé i consensuar-la amb tots els cònsols».


Amb tot, la voluntat és que el text s’enllesteixi l’any que ve perquè el 2020 pugui entrar en vigor. La intenció és actualitzar el text legal i posar-lo d’acord a l’entrada en vigor del nou codi de l’administració i de la llei de bases d’ordenament tributari o l’aprovació de les noves lleis de transferències i competències. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT