PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els monitors argentins estaran emparats per una associació local

Prop de mig miler d’instructors d’argentina es desplacen cada any al Principat per a la temporada

Representants de l’Aapeda i de l’Aadides, durant la conversa amb el PERiÒDIC.
Representants de l’Aapeda i de l’Aadides, durant la conversa amb el PERiÒDIC. | Xavier Pujol

L’Associació Andorrana de Professionals de l’Esquí i Disciplines Associades (AAPEDA) i l’Associació Argentina d’Instructors d’Esquí i Snowboard (AADIDES) van signar dilluns un conveni de reciprocitat pel qual es comprometen a «inserir dins de les seves estructures, els instructors associats» a qualsevol de les dues. És a dir, els monitors argentins de l’Aadides estaran representants per l’Aapeda a Andorra i viceversa, una situació especialment benvinguda pel col·lectiu d’uns 400 monitors argentins que cada any fan la temporada a Andorra. «Es tracta de que tinguin algú a qui recórrer en cas de tenir algun problema o inquetud. Ens dona molta tranquilitat i es tracta d’una col·laboració àmplia. Estem a 15.000 quilòmetres de distància i parlar per telèfon no és el mateix que tenir una persona aquí que es preocupa de parlar amb la patronal en el teu nom, si convé», va explicar el president d’Aadides, vingut des del país austral per formalitzar el conveni. 


«Si aquí no venen els argentins, que són un percentatge elevadíssim de monitors, difícilment obririen les estacions», va dir Arajol per exemplificar la importància de cuidar aquest col·lectiu. 
L’Aapeda va resorgir a mitjans de la temporada passada quan es va fer palès el malestar d’alguns monitors que afirmaven no sentir-se representats per l’Associació Andorrana de Monitors d’Esqí (AAME). Els representants  de l’Aapeda, Manel Arajol i Josep Maria Pantebre, van insistir a deixar de banda qualsevol possible conflicte amb l’AAME i treballar pel bé comú dels monitors i del sector del país. De fet, van assegurar amb satisfacció que han tingut una molt bona acollida per part de les institucions i les estacions, que els han assegurat que compten amb ells com a interlocutors a l’hora de decidir qualsevol tema que afecti els monitors, sense distinció de nacionalitat. 


L’Aapeda espera poder tancar més acords com el signat amb l’Aadides i ja té una reunió fixada amb l’associació anglesa que representa més de 6.500 instructors. Al país, es marca com a primers reptes l’accés a l’habitatge dels temporers i alguns serrells de la cobertura que ofereix la CASS. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT