PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra participa a les reunions de la Conferència Iberoamericana

Els responsables de cooperació i coordinadors nacionals avancen en l'aprovació del Pla d'Acció Quadriennal

Per El Periòdic

El ministre Gilbert Saboya, en representació d'Andorra a la Cimera Iberoamericana.
El ministre Gilbert Saboya, en representació d'Andorra a la Cimera Iberoamericana. | Cimera Iberoamericana

El ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha participat aquest dimarts a les reunions dels responsables de cooperació i coordinadors nacionals de la Conferència Iberoamericana, en el marc de la XXVI Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de govern que té lloc aquesta setmana a Guatemala. Els responsables de cooperació han avançat en l'aprovació de Pla d'Acció Quadriennal de la Cooperació Iberoamericana (PACCI) per 2019-2022 i en els nous programes de cooperació iberoamericana, el de seguretat viària i el Programa iberoamericà sobre el dret de les persones amb discapacitat, ha informat el Govern d'Andorra a través d'un comunicat.

Els coordinadors nacionals han exposat la nova plataforma de seguiment de mandats de les cimeres iberoamericanes, que ha de permetre realitzar un seguiment detallat dels mandats que els caps d'Estat i de govern impulsen com a resultat de cada cimera. Els responsables de cooperació i coordinadors treballen en la preparació dels documents oficials que s'han d'elevar tant als ministres d'Afers Exteriors com als caps d'Estat i de govern.

Aquest dimecres el cap de Govern, Toni Martí, acompanyat de la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, celebraran a La Antigua Guatemala una agenda de reunions bilaterals amb els seus homòlegs de la regió iberoamericana. Així mateix, el cap de Govern participarà  dijous en la presentació del Programa iberoamericà sobre el dret de les persones amb discapacitat, així com a les taules de discussió de la XII Trobada empresarial iberoamericana.

Finalment, divendres participarà en les diferents sessions de treball de la cimera de caps d'Estat i de govern. Per la seva part, la ministra Maria Ubach, intervindrà en la reunió ministerial, prevista pel dijous.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT