PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trobada entre els veïns de l’Aldosa i els constructors de l’ETR

La reunió donarà inici a la taula de seguiment que reivindicava la plataforma

Per Lara Ribas

El bosc de la Gonarda, on s’ha de construir l’ETR.
El bosc de la Gonarda, on s’ha de construir l’ETR. | Plataforma veïns Aldosa

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ahir va convocar la Plataforma Aldosa Veïns a una reunió el proper divendres 23 de novembre a les 12.00 hores per presentar-los el responsable de la construcció de l’ETR que s’ha d’aixecar al bosc de la Gonarda, a tocar de l’Aldosa de la Massana. Aquesta primera trobada donarà inici a la taula de seguiment que els veïns de la població havien reivindicat amb l’objectiu de controlar el desenvolupament de l’obra després que no hagués prosperat la seva reivindicació d’aturar-la. 

«Hi haurà segur la ministra Sílvia Calvó i imagino que també algú de FEDA i del comú de la Massana», va explicar a aquest rotatiu el portaveu de la plataforma, Javier Iriarte. Malgrat no disposar de massa informació, Iriarte va concretar que «ens presentaran el responsable de l’obra, que serà la persona que estarà en contacte amb nosaltres, i ens explicaran quin tipus de relació mantindrem a partir d’ara amb ells i amb quina periodicitat».

De fet, la seva voluntat és poder col·laborar en el control de la construcció de l’ETR. I la convocatòria d’aquesta primera trobada va coincidir amb la publicació just ahir al BOPA de la convocatòria d’un concurs per contractar un servei de control de qualitat de l’obra civil de la plataforma i dels accessos a la nova ETR de la Gonarda. El termini de presentació per a les propostes és el proper 12 de desembre. 

Reivindicació de l’entitat

El principal objectiu d’Aldosa Veïns era aturar la construcció de la infraestructura en considerar que és una obra perillosa per a la població. De tota manera, el Govern va declarar-la projecte d’interès nacional i a partir d’aleshores l’entitat ja va veure que la seva reivindicació difícilment prosperaria. Tot i que els veïns van arribar a plantejar-se recórrer el projecte a la Batllia després que fos desestimat el recurs administratiu que havien interposat, van acabar desistint i acceptant la proposta de fiscalitzar les obres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT