El MoraBanc fa un pas de gegant cap al Top16 al vèncer al Brescia (73-79)

Els tricolor sumen la primera victòria fora de casa en una competició europea després de 23 anys

Per Miquel López-Egea

Reggie Upshaw lidera el segon quart contra el Brescia, ahir.
Reggie Upshaw lidera el segon quart contra el Brescia, ahir. | agenzia foto live / brescia

Després de 23 anys, el MoraBanc Andorra va tornar a vèncer a Europa i es va imposar per 73 a 79 al Germani Brescia Leonessa. Fins ahir, l’única victòria fora del Principat s’havia produït l’any 1995, quan el Festina Andorra va vèncer al Trodat Wells austríac a la Copa Korac per 75 a 81.

Oliver Stevic i David Jelínek, amb 16 punts anotats i de valoració, van liderar un MoraBanc que, a excepció dels darrers minuts, es va mostrar colossal i va saber triturar al Brescia que, al tornar de la mitja part,  es va veure absolutament superat pel conjunt d’Ibon Navarro que es va mostrar impecable davant d’una afició espectacular que va donar molta guerra. Per tant, continua el moment dolç del MoraBanc, la bona dinàmica i, de nou, es torna a fer un poc més d’història.

El duel va començar amb un John Shurna molt encertat, amb un equip que buscava la primera victòria a domicili. Des dels primers minuts, el MoraBanc ja va mostrar un gran nivell defensiu i un bon encert des del tir exterior. Malgrat això, en aquest primer quart, els dos equips van estar molt igualats i de fet, el MoraBanc va tenir un moment de debilitat i va arribar a perdre de set punts. Per un moment, havia aparegut un fantasma del passat però amb intensitat i energia, els tricolor es van refer dels seus problemes per anotar i a poc a poc, van anar remant fins a marxar del primer quart amb un resultat de 19 a 16.

En el segon quart, el MoraBanc va millorar en defensa, va saber recuperar les pilotes i es va imposar a la capacitat anotadora del Brescia. Va ser precisament en aquest moment quan Reggie Upshaw va liderar l’equip i es va mostrar molt inspirat. Poc després, quan els d’Ibon Navarro ja dominaven i quan faltaven tres minuts i mig per acabar la primera part, John Shurna anotava un triple impecable que suposava un cop moral al Brescia. L’equip, fent una bona defensa i controlant el rebot, movent la pilota i estan encertats, se n’anava a la mitja part amb un resultat favorable de 38 a 40.

Tercer quart impecable

Al tornar de la mitja part, Miki Vitali va inaugurar el festival amb un triple sublim i l’equip local va estar més de quatre minuts sense anotar. En aquests moments, Jelínek trencava el Brescia amb dos triples i l’equip sumava un parcial de 0 a 17. Després, tot va ser buscar jugades segures davant d’un conjunt italià ansiós, desconcertat i nerviós. A més, Dylan Ennis, va acabar de posar la cirereta al pastís mostrant la seva capacitat extraterrestre.

Minuts de patiment

Tot i el bon panorama, en el darrer quart, el MoraBanc va seguir defensant però al final, els tricolors van desconnectar i per poc no pateixen un greu ensurt: El Brescia no es volia rendir a casa, davant dels seus, i va aconseguir reduir la distància a quatre punts. A 30 segons del final, Brian Sacchetti anotava el triple per reduir distàncies i el MoraBanc havia de suar  per no caure. No obstant això, amb l’avantatge aconseguit en el temps anterior, va ser suficient.

Per altra banda, la mala notícia del dia va ser que Moussa Diagne va seguir amb molèsties a la cama i ara espera un diagnòstic mèdic.