PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Auditori genera l’efecte fan amb 10 concerts eclèctics

Love of Lesbian obrirà la temporada, que porta a Fito Páez, James Rhodes, Carlos Sadness o Niña Pastori

Els components del grup Love of Lesbian.
Els components del grup Love of Lesbian. | Love of Lesbian

«La música cura, ofereix una possibilitat de redempció. Pot arribar als últims racons del nostre cor i la nostra ment, i tenir un efecte verdaderament positiu», va escriure el pianista britànic James Rhodes en el seu primer llibre, Instrumental. L’Auditori Nacional d’Andorra s’ha pres al peu de la lletra la filosofia de Rhodes i va presentar ahir la temporada 2019, més eclèctica, amb 10 concerts per a tots els gustos i fans. L’objectiu del nou cicle musical és superar l’assistència mitjana que van assolir els esdeveniments de l’edició anterior, que va ser del 75%. Per a fer-ho possible, les llums de l’auditori s’obriran per rebre a Love of Lesbian, que donarà pas a Fito Páez, Niña Pastori, James Rhodes, Carlos Sadness, Christina Rosenvinge i Els Amics de les Arts. 
 

El Ministeri de Cultura rebaixa els preus, que oscil·len entre els 5 i els 20 euros

El cicle anual també vol ser un aparador per als autors del Principat. El grup Els Pali presentaran el seu primer disc i el cantant i compositor Quim Salvat, guanyador del 14è premi Carles Sabater, que tocarà per primera vegada a l’escenari d’Ordino. «És una responsabilitat molt gran», va indicar David Amat, membre d’Els Pali, que posarà a nou músics i un munt d’instruments sobre l’escenari per presentar el primer disc d’estudi, Mi plano privado. El grup mostrarà el seu repertori de música fusió, que combina el flamenc, la rumba i les bulerías amb el pop, el funk, el reggae i, entre d’altres, el rock. Per Salvat, «és un orgull» actuar a Andorra. El cantant va prometre un concert «únic i irrepetible» en la seva primera cita amb l’Auditori. El compositor està recorrent les sales més importants de Catalunya amb la gira Quan la música va més enllà. 

Moment de la presentació de la Temporada 2019 de l'Auditori Nacional d'Andorra. Foto: SFGA / JAViladot

Les primeres vegades dels músics andorrans es barrejaran amb l’experiència de la resta del cartell, consolidat en el panorama musical. La maduresa exitosa del grup barceloní Love of Lesbian, que commemora 20 anys de trajectòria, faran vibrar Ordino. A més, de ben segur que el seu líder, Santi Balmes, ofereix un show que  farà recordar el seu primer concert al Principat. Niña Pastori repeteix per segon any consecutiu, aquesta vegada per presentar Bajo tus alas, que realça la veu trencadissa de la cantaora. 

James Rhodes es despullarà sobre un piano per mostrar la seva ànima esquinçada. Tocarà les 88 tecles de l’instrument per exhibir l’univers de la música clàssica, que el va ajudar a superar el trauma dels abusos sexuals patits durant la infància. «Bach em va salvar la vida», ha dit en diferents ocasions. En aquest sentit, representarà Fire On All Sides Tour, un treball amb el qual pretén tornar a comunicar-se amb el públic. 

Èxits consumats 

Carlos Sadness ho peta a les xarxes socials amb els seus hits d’indie pop. Literalment. Arrossegarà una munió de fans que saltaran i cridaran. Fito Páez sosté el seu èxit amb els més de 3,5 milions de còpies venudes. L’argentí tocarà Solo Piano: ell i un piano, una combinació bàsica per gaudir. El Premio Nacional de las Músicas Actuales 2018, la cantant i compositora Christina Rosenvinge, vocalitzarà Un hombre rubio, un disc que ha rebut l’aplaudiment de la crítica, que el considera cohesionat, de gran nivell compositiu, tant melòdicament com líricament. La temporada de l’Auditori Nacional acabarà amb un dels últims concerts d’Els Amics de les Arts al complet, ja que el component Eduard Costa va anunciar dimarts que deixa el grup quan acabi la gira d’Un estrany poder. A Andorra tornaran a mostrar l’optimisme i el cru sentit de l’humor que els caracteritza, a través de lletres que es converteixen en històries, relats i inclús poemes. 


La temporada 2019 vol tornar a arribar als més petits de la casa. Així doncs, la musicoterapeuta Dàmaris Gelabert, un referent infantil, oferirà un concert per gaudir en família a fi d’aconseguir un moment únic per reforçar els vincles efectius.

Preus a la baixa 

El ministeri de Cultura va presentar uns preus més reduïts que en anteriors edicions, que oscil·len entre els 5 i els 20 euros. L’abonament complet, de 105,75 euros. es va posar ahir a la venda i es pot adquirir fins al 22 de novembre, tant en línia com en el punt de venda de l’Illa Carlemany. Un dia més tard es posaran a la venda les entrades individuals i l’abonament Tria, que el formen cinc concerts, a l’elecció de l’espectador, amb un 15% de descompte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT