PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les companyies de bus volen més dies per optar al concurs

Les empreses veuen econòmicament viable la prestació del servei

Un home puja al Bus Exprés.
Un home puja al Bus Exprés. | Maricel Blanch

Les companyies d’autobús veuen amb bons ulls el nou concurs per a la concessió de les línies regulars nacionals que dimecres va aprovar el Govern, però demanen que s’ampliï el termini per presentar ofertes, que acaba el 21 de gener del 2019, perquè el consideren «una mica just», va manifestar ahir el president de l’Associació de Transportistes de Viatgers d’Andorra, Gabriel Dallarès. 

Com a president de Cooperativa Interurbana, va considerar que la licitació «garanteix la seguretat econòmica de les empreses i serà possible la viabilitat i la rendibilitat de la prestació del servei», va assegurar Dallarès, en referència al fet que les aportacions de les empreses adjudicatàries puguin ser positives o negatives segons el cost final de la prestació.

Dallarès, en nom de Cooperativa, va avalar altres punts del concurs. D’una banda, la creació d’un tarifari de preus per a cada servei. Respecte a fi de les concessions dels serveis Bus Exprés, Bus Lliure, Tarja Magna i Blava, el president de Cooperativa va coincidir amb l’Executiu. «Sempre és millor cobrar per viatge que un import global per cada prestació», va indicar. De l’altra, va aplaudir que les empreses concursants puguin fer propostes incorporant els tres lots individuals de cada línia en un d’integral, quan en l’anterior concurs només es podia aspirar a lots per separat.

A l’espera de la lletra petita 

El plec de bases del concurs es publicarà en el BOPA de la setmana que ve. Fins aleshores, les companyies no podran saber-ne els detalls per valorar més concretament les propostes que ha demanat el Govern i les que tenen elles al cap. En aquest sentit, no tanquen la porta a presentar-se individualment o en forma d’UTE. «Ho valorarem més endavant», va afirmar Dallarès.

PUBLICITAT
PUBLICITAT